Zaključna prireditev je v vrtcu Čebelica, OŠ Gabrovka Dole, potekala pod naslovom »OD ČEBELNJAKA DO MEDENJAKA«. Čas neusmiljeno beži in kot bi mignil smo se znašli na koncu šolskega leta. Naša prireditev obeh skupin je bila prežeta s temo, ki smo jo obravnavali v zadnjem mesecu »Od čebelnjaka do medenjaka«.

Vrtec Gabrovka Dole enota Čebelica

 

Kot znajo pridne čebele smo  tudi mi med samim projektom razmišljali ter se pripravljali na zaključek. Zbirali smo rekvizite in izdelovali izdelke za pripravo razstave. Brenčali in plesali smo kot čebele ter vse to želeli pokazati našim staršem. Povabili smo Aljino mamico, ki nam je predstavila svoj poklic ter z nami pekla medenjake, ki smo jih imeli za pogostitev.

Srečanje našega roja čebelic smo pripravili v dvorani OŠ, kamor smo povabili svoje starše, bratce in sestrice. Naši čebelji plesi in brenčanje je navdušilo naše starše kot vedno. Preizkusili smo se tudi v angleščini. Da  smo se v vsem tem času veliko naučili smo pokazali tudi na kvizu, ki smo ga pripravili med nami in straši. Izkazalo se je, da zelo veliko vemo ter, da smo pridobili veliko novih spoznanj.

Najbolj ganljivo nam je bilo ob koncu, ko smo našim prijateljicam čebelicam zapeli svojo pesem v slovo. Oni počasi zapuščajo naš vrtčevski čebelnjak ter se v jeseni selijo v šolskega. Želimo jim, da se v novem domu dobro počutijo, ne pozabijo na nas ter nas še kdaj obiščejo.

Ob klepetu, kozarčku soka, kavici, naših sladkih medenjaki nam je čas hitro minil. S prijetnimi občutki smo se odpravili v svoje domove-panje.

 

Marinka Lenart

 

Enhanced by Zemanta