Prav zares. Tako pripoveduje pesmica, ki so se jo kot prvo naučili otroci Pevskega zbora Bertoki. Pevski zborček sta vodili Jasmina in Betka. Skupaj smo se naučili  kar šest pesmic za vse letne čase.

vrtec bertoki zakljucek-pevski zbor 6-2010

Naš vrtec

 

V Bertokih je lepo, ia, ia,o,
v vrtec radi hodimo ia, ia, o. 

Račka gaga, gaga ga, ga, gaga.
Zajček skače, skače ska, ska, skače.
Miška praska, praska pra,pra, praska.
Medvedek brunda, brunda bru, bru, brunda.
Lisička miga, miga mi, mi, miga.
Žabica kvaka, kvaka kvak, kvak, kvaka …

 

 

 

 

 

Še posebej zadnji dan v tem šolskem letu se je slišalo Žabice daleč naokoli. Namreč, otroci iz skupine Žabic z Zdenko in Betko, so se poslovili od svojih vrtčevskih prijateljčkov. Nadeli so si  posebne klobučke, ki so si  jih sami okrasili in priplesali v telovadnico, kjer so jih že čakali vsi otroci in vzgojiteljice, še kakšna mamica ali očka se je znašel med njimi. Zapeli so otrokom pesmice, potem pa vsaki skupini zastavili nalogo.
Tako so najmlajše Račke posnemale, kako se oglašajo živali, Zajčki so zapeli pesmico o zajčku, Miške so zarajale, Medvedki so zapeli pesem v ital. jeziku, a najstarejše Lisičke
so se preizkusile v kvizu.

 

Zaključili smo tako, da je pevski zborček s 116 otroki in 13 vzgojiteljicami zapeli vse pesmice, ki so se jih skupaj naučili. Vzdušje je bilo prelepo, kajti slišati toliko otroških glasov, združeni v en glas, je posebno doživetje. Tako se zaključuje šolsko leto v vrtcu Bertoki, vsem želimo lepe in prijazne počitnice in dopust.

 

Zdenka Vdovč