Otroci imajo radi izzive, sploh če jim jih predstavimo v obliki igre. Z njo bodo lahko razgibali svoje možgančke na zabaven način, zato so različne miselne igre, ki otrokom predstavljajo izziv, zagotovo odlično darilo. Blagovna znamka Smart Games vam ponuja kar nekaj miselnih iger za otroke različnih starosti. Z nekaterimi med njimi pa se bodo z veseljem spopadli tudi odrasli, saj so vsi izzivi v njih zanimivi in zelo privlačni.

Več kot le igrača

Današnji otroci imajo običajno zelo veliko različnih igrač, a vsak starš ve, da nekatere med njimi bolj ali manj samevajo oziroma so bile zanimive ravno kakšno uro, nato pa so obtičale na polici ali v omari.

Smart Games, Miši v sirovih luknjicah

Po drugi strani pa obstajajo tudi igrače, ki otroku ponujajo izziv, ki ga ni lahko rešiti, in prav take igrače vam ponuja blagovna znamka Smart Games

Miselne igre spodbudno vplivajo na otroka

Igrače, ki od otroka zahtevajo, da razmišlja in uri svoje sposobnosti, imajo dodatno vrednost, otroku pa bodo zanimive dalj časa, saj bo želel razrešiti izziv.

Kako se igra igra Smart Games IQ Fit

Miselne igre Smart Games tako zelo spodbudno vplivajo na otroka in njegov razvoj, saj poskrbijo za:

Krepitev logičnega mišljenja

Logično mišljenje je zelo pomembno, zato je prav, da otroku ponudimo igre in izzive, s katerimi logično mišljenje čim bolj okrepi. To mu omogočajo tudi miselne igre Smart Games s svojimi zabavnimi in zelo poučnimi izzivi.

Smart Games, 3 Tovornjaki

Izboljšanje sposobnosti reševanja težav

Miselne igre ponujajo prav poseben izziv. Vsak od njih je drugačen in rešitve ni vedno enostavno najti. Zato je treba veliko razmišljati, premišljevati, tuhtati in iskati različne načine, da se izziv na koncu razreši. Na tak način se izboljša tudi sposobnost reševanja različnih težav.

Čarobni gozd - Smart Games
Čarobni gozd – Smart Games

Spodbujanje koncentracije

Otroci pri reševanju različnih miselnih izzivov urijo tudi svojo koncentracijo. V igro se namreč zelo zatopijo, saj v njej uživajo in se ob enem zabavajo. Hkrati pa se na tak način navadijo na to, da reševanje izzivov terja svoj čas.

Spodbujanje vztrajnosti

Izzivi so zasnovani tako, da jih ni lahko rešiti, ampak je treba kar nekaj razmišljanja in poskušanja, da pridemo do končne rešitve. Miselne igre Smart Games s tem spodbujajo otrokovo vztrajnost in potrpežljivost, saj ga učijo, da lahko z nekaj truda reši vsak problem.

Izboljšanje prostorske predstave

Nekatere miselne igre so zasnovane tako, da izboljšujejo tudi prostorsko predstavo in orientacijo. Na tak način otroka spodbujajo k boljši vizualizaciji, kar mu lahko v prihodnje pomaga na številnih področjih življenja. Dobra prostorska predstava je namreč prednost, ki je pomembna tako pri lažjem učenju šolske snovi kot na poklicni poti.

Izboljšanje samozavesti

Reševanje izzivov pozitivno vpliva tudi na samozavest. Ko otrok namreč reši izziv, ki se mu je še nekaj časa nazaj zdel nerešljiv, to pozitivno vpliva tudi na njegovo samozavest. Ob tem je upravičeno ponosen nase, s čimer se izboljša tudi njegova motivacija za reševanje drugih vrst izzivov in težav, tudi tistih v šoli.

Miselne igre Smart Games

Smart Games ponuja raznolik nabor miselnih iger. Vsaka od njih ponuja svojevrsten izziv, pa naj si gre za neke vrste prostorske sestavljanke, razporeditev figuric na ploskvi, iskanje razlik, reševanje ugank ali kaj drugega. Pred nakupom vedno premislite o tem, kaj bi bilo lahko všeč vašemu otroku, ter preverite, ali je izbrana igra primerna za njegovo starost. 

Kje kupiti miselne igre Smart Games?

V Sloveniji lahko miselne igre Smart Games kupite v spletni trgovini Chebeltza, kjer boste našli veliko različnih iger te blagovne znamke. Izbirate lahko med igrami, ki so primerne za otroke,različnih starosti, predvsem pa vas bo navdušilo dejstvo, da so te igre ne le poučne, ampak tudi cenovno ugodne. Vsekakor pa bodo miselne igre Smart Games navdušile tako vaše otroke kot vas!