Povsem drugače je, če morate obdarovati odraslo osebo kot otroka. Še posebej zahtevno pa je obdarovati novorojenčka. Ni vseeno, kaj mu podarite. Pomembno je, da je darilo za novorojenčka kar se da praktične narave. To pomeni, da ga njegovi starši ne bodo postavili nekam v kot in nanj hitro pozabili.

V zadnjih letih so izjemno priljubljena tako imenovana personalizirana darila ob rojstvu. S takšno vrsto darila staršema pa tudi otroku pokažete, da ste si zares vzeli čas in izbrali darilo, ki je novorojenčku pisano na kožo.

Najbolj priljubljena personalizirana darila za novorojenčke

Če bi morali v tem hipu na vrat na nos izbrati darilo za dojenčka, kaj bi izbrali? Če z nakupovanjem nimate posebnih izkušenj, je naloga še toliko zahtevnejša. Seveda lahko pokukate na splet in raziščeta, katera personalizirana darila ob rojstvu otroka so v tem hipu najbolj priljubljena.

Personalizirana darila ob rojstvu
Darilni seti so zelo priljubljeni za personalizirana darila ob rojstvu

Z nakupom darilnega seta za nego dojenčka zagotovo ne boste brcnili v temo. A radi bi, da je darilo vsaj malce personalizirano oziroma osebno obarvano. V tem primeru lahko v set za nego dojenčka vključite kakšen kos oblačila ali dodatka, v katerega je vtkano otrokovo ime.

Darilni set za novorojenčka z izdelki za kopanje

Personalizirana darila ob rojstvu otroka morajo biti torej kar se da uporabna. Takšnih daril so v prvi vrsti zagotovo najbolj veseli starši. Če bi otroku kupovali zgolj neuporabne igrače, bi te lahko hitro pristale kje v kotu.

Personalizirana darila ob rojstvu
Personalizirana darila ob rojstvu naj bodo uporabna

Med najbolj priljubljena personalizirana darila za novorojenčke zagotovo sodi tudi darilna škatla, ki vsebuje mehko in vpojno bombažno brisačko s kapuco in igriv vzorček mavrice. Za piko na i poskrbi še ročno izdelano milo, ki je izdelano iz 100 % kokosovega olja. To je namenjeno za čiščenje in za nego nežne kože dojenčka. Vse skupaj je zapakirano v zelo privlačno zasnovano škatlo, ki jo starši tudi kasneje lahko uporabijo za shranjevanje izdelkov za malčka.

V škatlo ne pozabite priložiti tudi posebne čestitke, ki je prav tako lahko personalizirana. Lahko jo naročite pri ponudniku daril ali pa jo zasnujete kar v lastni režiji. Darilo dojenčku in staršem lahko dostavite sami, za dostavo lahko poskrbijo tudi ponudniki.

Prikupna darila za novorojenčka

Darila za novorojenčke ni tako preprosto izbrati, še posebej če takšno darilo kupujete prvič. Verjetno vam bo najprej na misel prišla kakšna igrača, a morate pri izbiri paziti, da je namenjena dojenčku. Prodajalci igrač vam lahko povedo, katere igrače so najbolj primerne za novorojenčke. Sicer pa to lahko ugotovite tudi s pomočjo etikete.

10+ najboljših idej za darila za novorojenčka

Po drugi strani pa darila za novorojenčka v obliki igrač niso vedno najbolj dobrodošla. Starši malčka bi bili zagotovo bolj veseli kakšnega bolj uporabnega ali izvirnega darila.

Darilo za dojenčka v obliki nakita

Darila za novorojenčke so seveda lahko tudi v obliki nakita. Takšnih daril seveda dojenčki ne bodo uporabili takoj, temveč morda šele čez kakšno leto ali dve ali morda celo kasneje. V tem primeru je izbrano darilo za dojenčka bolj spominske narave. Ko bo otrok odrastel, bo tako še vedno hranil za spomin nekaj, kar ste mu vi podarili ob rojstvu.

Da bo izbrani nakit za dojenčka še bolj popoln, naj bo personaliziran. To na primer pomeni, da dojenčici podarite ljubko otroško zapestnico, na kateri bo zapisano njeno ime.

Darila za dojenčke v obliki praktičnih setov

Ko izbirate darila za novorojenčke, se navadno za daleč najbolj uporabne izkažejo darila v obliki setov, ki vključujejo več uporabnih izdelkov.

Ena od možnosti je, da za dojenčka kupite darilni set, ki je sestavljen iz kar šestih različnih izdelkov. To so bodi s kratkimi rokavi, bodi z dolgimi rokavi, kapica, slinček, nogavičke in bela pletena odejica. Vsi omenjeni izdelki so izdelani iz 100 % bombaža, kar zagotovo predstavlja še dodatni plus.

Za shranjevanje omenjenih oblačil pa je priložena še posebna mrežasta vrečka, ki jo starši lahko kasneje uporabijo tudi za kaj drugega. Ker je darilo za novorojenčka nevtralne barve, je primerno za obdarovanje, čeprav niste povsem prepričani, katerega spola bo otrok.

Set za dojenčka z izdelki za kopanje

Darila za novorojenčke v obliki seta ni preprosto izbrati, ker je tovrstnih setov nešteto. Zelo priljubljen je denimo darilni set, ki je namenjen za kopanje. Ta vsebuje mehko in vpojno bombažno brisačko z zelo igrivim motivom medvedka.

Za piko na i pa poskrbi še ročno izdelano milo, ki je narejeno iz kokosovega olja. To je namenjeno za čiščenje in nego nežne dojenčkove kože.