Pomladi je čas, ko na plano spet privlečemo kolesa za vožnjo v toplejših in prijaznejših dneh. V primeru, da se odpravljate ven z manjšimi otroki, vam je verjetno znan problem, da se sprehodi navadno končajo že po nekaj 100 metrih. Če si želite malce daljših sprehodov morate vaše malčke opremiti z primernim prevoznim sredstvom, ki jim bo čimbolj olajšalo gibanje.Prava rešitev za ta problem se je pojavila šele v zadnjih nekaj letih, ko so se pojavili poganjalci. To je izjemno prevozno sredstvo za otroke od drugega do petega leta starosti, saj omogoča res hitro in enostavno gibanje. Otroci pri dveh letih vožnjo s poganjalcem osvojijo v nekaj dneh, v vožnji z njimi pa izjemno uživajo.

Poganalci imajo poleg tega še druge prednosti. Poskrbijo za hiter razvoj gibalnih sposobnosti otroka, prav tako pa si hitro razvijejo občutek za ravnotežje. Ne delajte napake, ki so jo delali naši starši, ko so otroke učili voziti kolo s pomočjo dodatnih kolesc. Ko otrok obvlada vožnjo s poganjalcem se z običajnom kolesom brez kolesc navadno odpelje v nekaj minutah. Seveda vam s prehodom ni potrebno hiteti, saj bodo otroci s poganjalci dolgo časa povsem zadovoljni.

Tudi za poganjalce velja, da morajo otroci pri vožnji nujno imeti čelado. Poganjalcev je mnogo različnih vrst, pazite pa predvsem na težo poganjalca in na pravilna razmerja med višinami sedeža in krmila. V zadnjem času je vse več poganjalcev lesenih, ki so v primerjavi z kovinskimi navadno precej lahki in zelo enostavni za vzdrževanje. Nekateri poganjalci so pravi esteteske poslastice npr. Early Rider classic.