Knjige

Založba Zala za otroke

Knjige je treba otrokom približati že v zgodnjem otroštvu in točno to počne tudi založba Zala, ki izdaja kakovostno otroško literaturo oziroma otroške slikanice, ki so bile večkrat nagrajene tudi z znakom zlata hruška – znakom, ki nam pove, da gre res za kakovostne otroške knjige in da jih priporočajo tudi knjižničarji. (več …)
Preberite več
Knjige in otroci

Najlepše pravljice za otroke

Branje pravljic je v otroštvu zagotovo zelo pomembno, saj otroci pravljice enostavno obožujejo, hkrati pa obožujejo tudi čas, preživet v naročju mamice, očka, babice, dedka ali koga drugega, ki bere pravljice za otroke. To je zagotovo kvalitetno preživet čas z otrokom, za katerega ni treba veliko – le toplo naročje, nekaj potrpežljivosti in seveda dobro knjigo – zanimivo pravljico, ki spodbuja domišljijo. (več …)
Preberite več
Knjige

Bilko

Bilko ni le lik iz zgodbe, je več kot to. Kot gozdni škrat se pojavlja v slikanici Bilko pomaga čebelici Eli, se igra skrivalnice v labirintu, nastopa na rojstnih dnevih s pomočjo avtorja Staneta Ivanova, igra na različne instrumente, skrbi za okolje in prijateljstvo z otroki in starši. (več …)
Preberite več
Knjige

Praznovanje in obdarovanje

Konec meseca novembra pri založbi Otroci vsako leto v nakladi izvodov izdamo revijo Družinsko praznovanje in obdarovanje, od katerih jih vložimo v revijo Otroci, v SuperMami, ostale pa razdelimo po trgovinah z igračami in na drugih mestih, kjer starši iščejo ideje za praznovanje in reviji na 32 straneh skušamo z dobrimi idejami in praktičnimi nasveti družinam pomagati, da bodo prazniki še bolj pestri in zabavni, praznična miza še bolje obložena, novoletne voščilnice še bolj ustvarjalno zasnovane, darila pa posebej skrbno izbrana. Posvetimo pa se tudi praznovanju otroških rojstnih dnevov, življenjskih jubilejev, nakupu daril za partnerja, ... (več …)
Preberite več
Knjige

Bilko pomaga čebelici Eli

Slikanica za otroke in odrasle   Slikanica Bilko pomaga čebelici Eli je izšla kot nadaljevanje zgodbic za lahko noč, ki jih pripoveduje očka svojemu otroku. Zgodbice so bile objavljene v reviji Otroci in so med bralkami vzbudile pozornost. Bilko kot gozdni škrat pa je zato zagledal tudi knjižno izdajo nove dogodivščine. Slikanica je primerna tako ta večerno pravljico kot tudi za otroke, ki šele spoznavajo svet črk in čarobnih zgodb. (več …)
Preberite več
Knjige

Prvič v vrtec

Priročnik za starše Osrednja tema knjige je, da greš nekam prvič in da se zaradi tega od nekoga posloviš – matere, očeta. Gre za ločevanje, ki je ena najpomembnejših tem otrokovega razvoja. Dotika se navezanosti, ki je natančno obdelana v istoimenski teoriji in ki čedalje bolj pridobiva na veljavi. Otrokova navezanost na pomembnega drugega je eden od predpogojev za otrokov nemoten psihološki razvoj. Brez navezanosti ali kadar je ta zaradi različnih razlogov okrnjena, se otrok čustveno in kognitivno slabše razvija. Navezanost je na prvi pogled komplikacija, ki pa se pokaže kot skrajno dobrodošla. Pisec nam zna vse to predstaviti, ne…
Preberite več
Knjige in otroci

Na obisku pri Mojiceji Podgoršek

Pisateljica, ki s knjigami rešuje vsako zmedo Sedem pred računalnik in v iskalno vrstico zapišem: novejša izvirna slovenska literatura. Izpiše se dolg seznam in z njim pohitim v najbližjo knjižnico. Seveda je kupček izposojenih knjig, ki jih tam najdem, mnogo manjši od seznama, saj očitno recesija trka tudi na hrame, ki skrbijo za našo duhovno hrano. A vseeno med knjigami najdem štiri pravšnje, ki jih izberem za našo knjižno akcijo. Predstavim jih otrokom v vrtcu. Zgodbe jih navdušijo, še posebej z zanimanjem prisluhnejo pravljici Najlepše darilo za rojstni dan Mojiceje Podgoršek. (več …)
Preberite več
Knjige in otroci

BRALNA AKCIJA: Na krilih domišljije

Dragi otroci, starši, vzgojitelji, pridružite se tudi vi! Zberite svojo Naj knjigo izmed dvanajstih predstavljenih slikanic in nam sporočite svojo odločitev. V pismo priložite še svojo risbo ali izdelek in vse skupaj pošljite na naš naslov: Uredništvo revije Otroci, Brnčičeva 13, 1000 Ljubljana, s pripisom: »Potovanja na krilih domišljije« (več …)
Preberite več
Knjige

Smrt in žalovanje

  Da bi odrasli lažje razumeli otroke »Knjiga se dotika vseh pomembnih področij žalovanja otroka in daje možnost razmišljanja, ki bo vodilo v pravilno ravnanje z otroki tudi v tako težkih trenutkih. Prav bo prišla otrokom in staršem kot tudi vzgojiteljem in učiteljem, ne glede na to, ali so že izkusili smrt v svoji ožji okolici.« Slovensko društvo hospic o knjigi Smrt in žalovanje (več …)
Preberite več
Knjige

Ustvarjalni prosti čas

  Skoraj 100 idej za ustvarjanje doma, v šoli ali vrtcu iz zakladniceMaje Hartman2. ponatis Knjiga prikazuje možnosti ustvarjanja z zdravju neškodljivimi materiali, ki jih najdemo ali v naravi ali vsakem domu oziroma bližnji trgovini ali papirnici. Tehnike in ideje za ustvarjanje so razdeljene po letnih časih in pomembnih praznikih. Veliko število slik nazorno in enostavno predstavlja potek ustvarjanja od ideje do umetnine. Dodano pa je tudi veliko nasvetov in drobnih trikov, ki olajšajo delo. (več …)
Preberite več
12