Branje pravljic je v otroštvu zagotovo zelo pomembno, saj otroci pravljice enostavno obožujejo, hkrati pa obožujejo tudi čas, preživet v naročju mamice, očka, babice, dedka ali koga drugega, ki bere pravljice za otroke. To je zagotovo kvalitetno preživet čas z otrokom, za katerega ni treba veliko – le toplo naročje, nekaj potrpežljivosti in seveda dobro knjigo – zanimivo pravljico, ki spodbuja domišljijo.

Kakšna pa sploh je dobra knjiga za otroke? Za razliko od knjig za odrasle morajo imeti otroške pravljice tudi kvalitetne ilustracije, ki so otrokom zelo pomembne. Te jim pomagajo, da zgodbo hitreje razumejo ter da se vanjo bolj vživijo. Dobre ilustracije skupaj z besedilom otroka ponesejo v svet domišljije še hitreje in lažje ter mu omogočijo, da razume tudi besede, ki so mu sicer tuje in neznane.

Pri tem je pomembno, da straši izberejo takšne pravljice za otroke, ki imajo vsebino, ki je otroku blizu. Najmlajši navadno obožujejo zgodbe, v katerih nastopajo živali ali drugi otroci, ki se odpravijo na različne dogodivščine.

Še posebej pa bo otrok užival v pravljicah, pri katerih bo glavnemu junaku ali junakinji ime enako kot njemu, saj se bo tako lahko z njim ali njo še bolj poistovetil. Če želite za svojega otroka dobiti takšno pravljico, pobrskajte po spletu in zagotovo jo boste našli! Še več: obstajajo tudi pravljice za otroke, kjer lahko sami izbirate, kako bo ime glavnemu junaku ali junakinji ter tudi določite njegov ali njen videz, da bo ta čim bolj podoben otroku, ki bo knjigo oziroma pravljico bral v vašem naročju.

Takšne pravljice za otroke so seveda čudovito darilo! Lahko jih otroku oziroma njegovim staršem podarite že ob rojstvu, lahko pa tudi kasneje – za rojstni dan ali za božič, lahko pa takšno knjižico otroku prinese tudi Miklavž ali Dedek Mraz – zagotavljamo vam, da bo vsak otrok vesel pravljice, v katerem nastopa junak z njegovim imenom!