Igra in igrače

Kocke Hubelino z visoko pedagoško vrednostjo

Dandanes je v poplavi vseh digitalnih igrač prava redkost najti kvalitetno nadomestilo. Podjetje Hubelino pa nas je v zadnjih letih presenetilo z izredno zanimivimi igračami, ki so namenjene otrokom od 3-10 let starosti. Vse steze, miselne igre, ter igre učenja so narejene tako, da imajo zelo visoko pedagoško vrednost. Tako je zagotovljeno, da bodo naši otroci razvijali svoje sposobnosti kritičnega mišljenja in reševanja težav. Ob tem pa se bodo neverjetno zabavali, saj je vsaka seja igranja popolnoma edinstvena. (več …)
Preberite več
Igra in igrače

Otroci obožujejo igre

Katere igre imajo otroci najrajši? To je odvisno od njihove starosti, zagotovo pa obstajajo igre, ki so všeč skorajda vsem generacijam, od najmlajših nadobudnežev do šolarjev. To so igre, ki jih vsi poznamo, saj smo se jih igrali v otroštvu, zato je prav, da jih predstavimo tudi svojim otrokom, ki bodo nad njimi gotovo prav tako navdušeni, pa naj si gre za različne izštevanke, slepe miši, človek ne jezi se ali kakšno drugo igro. Nekatere med njimi se lahko igra na prostem, druge pa so bolj primerne za deževne dni, prav vse pa so take, da jih morajo poznati tudi…
Preberite več
Igra in igrače

Najboljše darilo za otroka – miselne igre, ki so pravi izziv

Otroci imajo radi izzive, sploh če jim jih predstavimo v obliki igre. Z njo bodo lahko razgibali svoje možgančke na zabaven način, zato so različne miselne igre, ki otrokom predstavljajo izziv, zagotovo odlično darilo. Blagovna znamka Smart Games vam ponuja kar nekaj miselnih iger za otroke različnih starosti. Z nekaterimi med njimi pa se bodo z veseljem spopadli tudi odrasli, saj so vsi izzivi v njih zanimivi in zelo privlačni. (več …)
Preberite več
Igra in igrače

Najljubša družabna igra

Catan junior je najljubša družabna igra številnih otrok. Na nekaterih šolah je tako popularna, da jo otroci igrajo tudi med odmori in celo po pouku. Ste že slišali zanjo? Gre za zanimivo družabno igro, ki krepi logično in strateško mišljenje. Priljubljena je prav po vsem svetu, kar ni nič čudnega, saj gre za otroško različico igre Naseljenci otoka Catan. Zanjo ste zagotovo že slišali, saj obstajajo tudi turnirji v igranju te igre. (več …)
Preberite več
Igra in igrače

Za darila za otroke si moramo vzeti nekaj več časa

Si predstavljate, da morate že jutri imeti pri sebi neko prav posebno darilo, za prav posebno osebo, vi pa nimate še nobene ideje? Seveda, prepričan sem, da ste se že večkrat znašli v takšni situaciji. Še posebej je težko, če gre za nam drago osebo, ki nekaj praznuje, mi pa smo izvedeli v zadnjem trenutku. Potem so tu še posebne priložnosti, ko vsako darilo ni primerno. Poročno, božično in rojstnodnevno darilo se največkrat razlikujejo. Prav tako, če je to darilo za birmo, diplomsko nalogo in drugo. (več …)
Preberite več
Igra in igrače

Igre za otroke

Zakaj je igra pomembna? Igre za otroke pomagajo razvijati njihov um, logiko, retoriko, spomin, koordinacijo in še marsikaj. V vsakem primeru se skozi igro otroci učijo, zraven njih pa pogosto tudi odrasli, saj imamo danes na voljo množico različnih igric za otroke, ki jih še pred nekaj leti ni bilo, kaj šele pred nekaj desetletji, ko so odraščali dedki in babice. Seveda so se tudi oni igrali, načini pa so bili drugačni in tudi vedenje o razlogih za igro je bilo veliko bolj površno in so ga njihovi starši dojemali bolj iz vidika “dobro, da so se sami zamotili”. (več …)
Preberite več
Igra in igrače

Miselne igre spodbujajo k logičnem razmišljanju

Velika večina sodobnih iger je namenjena kratkočasenju, smehu in zabavi v družbi, malo pa je takšnih, ki so za vas resnični izziv. Takšnih, ob katerih je treba pošteno napeti možgane, sicer ne boste prišli do rešitve. Miselne igre so v prvi vrsti uganke, ki jih lahko rešimo zgolj z logičnim sklepanjem in nemalokrat z neštetimi poskusi, ki se izjalovijo – dokler nam nazadnje ne uspe in ugotovimo, da rešitev sploh ni tako težka, le razmišljati je treba nekoliko »izven okvirjev«. Najbolj uspešni so pri miselnih igrah zato tisti, ki so tudi sicer uspešni pri matematiki, logiki in prostorski predstavi. (več…
Preberite več
Igra in igrače

Najlažje otroško kolo 5,5 kg je Early Rider Belter

Najlažje otroško kolo 5,5 kg, ki se imenuje Early Rider Belter, ki je narejeno iz aluminija in ima zobar jermen, ter je primerno za otroke od 3,5 leta starosti oz. njihove višine 100cm. Če želite, da vaš otrok kolesari z lahkoto in čimprej nabere kolesarske izkušnje potem je to najlažje otroško kolo 5,5 kg Early Rider Belter najbolj primeren za vašega malčka ko dopolni leta ali pa višino zanj oz. je že prej obvladal vožnjo s poganjalcem. (več …)
Preberite več
Igra in igrače

Družabne igre za odrasle – katere so?

Ljudje se radi družimo in zabavamo. Zberemo se ob katerikoli priložnosti se lahko in proslavimo določen dogodek ali pa se zberemo zgolj zaradi druženja in zabave. Ne glede na to, kakšen je vzrok za druženje, vedno znova je pomembno to, da je zabava nepozabna in da se zapiše globoko v spomin vsakega posameznika. Poznamo zabave za otroke, kot tudi za odrasle. Pri vseh pa je pomembno to, da se zabavamo. Ne glede na to, ali gre za odraslo zabavo ali pa otroško, povsod je pomembno, da se znamo zabavati. Družabne igre so ključnega pomena vsake zabave. Tokrat se bomo posvetili…
Preberite več
12