Med vikendom pa tudi sicer Slovenci zelo radi zajahamo na kratke izlete. To je lahko na morje, v hribe, prav tako v terme. Slednje so postale še toliko bolj priljubljene v zadnjih letih. K temu pa so veliko pripomogle tudi razmere v državi. Na sploh so terme v Sloveniji zelo dobro urejene, zato k nam radi zahajajo tudi gostje iz tujine.

Ker slovenske terme seveda niso samo ene, je prave še toliko težje izbrati. Pri izbiri je najbolje temeljito pregledati, kaj nam ponujajo posamezni ponudniki. Slednje lahko naredimo kar s pomočjo spleta, kjer se predstavljajo najboljši.

Ponudba slovenskih term

Terme v Sloveniji že dolgo časa niso le prizorišče z nekaj bazeni, temveč vam ponujajo še številne druge koristne in mamljive storitve. Posledično v slovenske toplice ne zahajajo več predvsem samo starejše generacije, temveč se nad njimi navdušuje celo najbolj zahtevna generacija – to so mladostniki.

Terme v Sloveniji

Hiter vpogled v ponudbo naših term nam pove, da se lahko med drugim sproščamo tudi v savnah, da so nam na voljo fitnes centri, masaže, skratka veliki in dobro opremljeni wellnessi. Za piko na i pa zagotovo poskrbita še vrhunska hrana ter pijača.

V terme s celo družino

Vsekakor so terme v Sloveniji zelo dobro opremljene tudi z bazeni in drugimi elementi za najmlajše družinske člane. Na oddih v toplice lahko vzamete tudi mlajše otroke, za katere pa v času vašega uživanja v savni lahko poskrbijo za to zadolženi animatorji.

Na oddih v toplice lahko vzamete tudi mlajše otroke.
Na oddih v toplice lahko vzamete tudi mlajše otroke, saj imajo terme v Sloveniji na voljo tudi plavalne tečaje.

Slovenske terme imajo na voljo tudi plavalne tečaje. To pomeni, da svojega malčka lahko vpišete v plavalni tečaj, medtem ko se sami predajate užitkom na masaži.

Nepozabno bivanje v termah za dve osebi

Če svoje družine oziroma svojih otrok še nimate, pa lahko v terme Slovenija odidete s svojo boljšo polovico. Na voljo so celo posebni romantični paketi za dva. Ti vsebujejo zelo privlačne storitve, med katerimi se znajde tudi ponudba odlične hrane ter pijače.

Nepozabni romantični oddih v dvoje v slovenskih termah
Rezervirajte nepozabni romantični oddih s svojo boljšo polovico v slovenskih termah.

Na krajši ali daljši romantični oddih v toplice lahko odidete vse dni v letu, po spletu pa si lahko rezervirate svoje mesto. Tudi cene so povsem dostopne. Splača se vam preveriti še posebne akcijske ponudbe, ki jih ne manjka.

Za ljubljeno osebo pripravite presenečenje v termah

Če želite kar se da uspešno presenetiti svojo ljubljeno osebo, ni treba z njo oditi na drug konec sveta. Nepozabno doživetje ji lahko pripravite kar v svoji deželi, ki je polna mikavnih priložnosti. Odlična izbira so terme, ki so na voljo skozi vse leto. Paketi ponudbe v termah so med drugim namenjeni tudi za pare, zato preverite med njimi. So namreč lahko zelo različni, tudi v sami ceni.

Ljubljeno osebo lahko s paketom za dva v termah presenetite z masažo v dvoje.
Ljubljeno osebo lahko s paketom za dva v termah presenetite s savno, wellnessom ali masažo v dvoje.

Paketi za dva v termah vključujejo predvsem tiste storitve, ki so na sploh najbolj priljubljene med pari. To so predvsem savnanje, masaže in druge aktivnosti v wellnessu. Seveda se ne bosta branila niti prijetnega kopanja v ravno prav topli termalni vodi.

Kopanje, sprehod in večerja v neposredni bližini toplic

Navadno se v terme hodimo v prvi vrsti kopat, a paketi ponudbe v termah torej vključujejo bistveno več kot pa samo to. Po kopanju se lahko udeležimo številnih aktivnosti v sklopu wellnessa. Slednji pa tudi pri nas postaja vse bolj priljubljen, saj ponuja številne prednosti, ki se ne nazadnje navezujejo tudi na naše zdravje ter počutje.

Z družino greste lahko po kopanju kolesariti v neposredni bližini term.
Z družino se lahko po kopanju v termah udeležite številnih dejavnosti, kot npr. sprehoda ali kolesarjenja v bližini.

Okoli slovenskih term je navadno tudi zelo veliko prijetnih in ne preveč napornih sprehajališč. Ta so še posebej obljudena, ko je zunaj še primerno toplo. Ponekod so na voljo tudi kolesarske proge, torej v toplice lahko odidete kar s kolesom. Po opravljenih aktivnostih pa je na vrsti odlična večerja. Če je ta namenjena le dvema, naj poteka v soju svečk.

Iz term domov polni energije

Verjetno ste kdaj v istem letu dopustovali tako na morju kot v toplicah. Ravno zato lahko še bolje primerjate obe vrsti dopustov. Medtem ko z morja navadno zaradi poznih zabav hodite bolj utrujeni, se iz term navadno vračamo precej bolj spočiti. Seveda to še zdaleč ne pomeni, da se v toplicah ne morete zabavati ob glasbi ali na sploh. A bivanje v takšnem kompleksu nas navadno precej bolj sprošča in vrača izgubljeno energijo.

Verjetno pa so za večjo in dobro energijo krive tudi wellness storitev, ki v toplicah ne manjkajo. Primerjavo med različnimi vrstami počitnikovanja pa boste verjetno konec koncev zase najbolje znali analizirati kar sami.