Akcije

VSAK LAHKO POMAGA ŽE Z ENO SAMO ŽELJO

Nova KBM je v decembru pripravila dobrodelno akcijo Tisoč želja, ena banka. V okviru akcije se zbirajo lepe želje, preko lepih želja pa sredstva za zvezo društev za cerebralno paralizo Sonček. Na spletni strani vsak lahko oblikuje novoletno čestitko s svojo željo in jo posreduje svojim bližnjim. Za vsako poslano novoletno čestitko pa bo Nova KBM Zvezi Sonček namenila 1 evro. Sporočilo akcije je jasno – ni potrebno veliko, da pomagaš, saj vsak lahko pomaga že z eno samo željo. (več …)
Preberite več
Akcije

Vabilo k dobrodelni akciji!

SREČO DELITI, SREČO DOBITIZavetišča so polna zapuščenih, zavrženih živali, zato, ker smo se odtujili naravi, ker je na svetu veliko takšnih, ki niso pravi ljubitelji, ker smo se naučili enostranskega odnosa , le jemati in premalo ali nič vračati. Naučimo otroke drugačnega odnosa, da bodo dajali in veliko prejeli. Tu je priložnost, za tiste, ki ne morejo poskrbeti za zapuščene male živali doma. Pridružite se dobrodelni akciji: (več …)
Preberite več
Akcije

Poišči ime malemu risu in si prisluži nagrado!

Dragi otroci! Se še spominjate zgodbe o risinji Dini in njenih mladičih? Če vas je navdušila, vam sedaj ponujamo novo zgodbo. Tokrat o risinji Snežki, ki je že drugič postala mama in okoli 12. maja povrgla dva mala riska. Zdaj mama Snežka prosi za pomoč vse slovenske otroke, da ji pomagajo izbrati imeni za njena mladička.   (več …)
Preberite več
Akcije

Zaključek dobrodelne akcije

Srečo deliti, srečo dobiti Končali smo z dobrodelno akcijo Srečo deliti, srečo dobiti. Ni bilo veliko udeležencev, so se pa tisti, ki so sodelovali, zelo potrudili in razveselili z zbrano pomočjo delavce in živali v zavetiščih. V svojem imenu, imenu delavcev zavetišč in seveda tudi v imenu živali se vsem udeležencem zahvaljujemo in upamo, da bodo še naprej z odprtim srcem stopali v svet ter tudi druge navduševali za drugačno sožitje z okoljem in za spoštljiv odnos do živali in narave. Mi pa vas bomo občasno še spomnili, da so v zavetiščih živali, ki si želijo prijaznih lastnikov, topel dom…
Preberite več
Akcije

Mala riska sta dobila ime

Čopko in Tačka  Zaključila se je akcija zbiranja imen za mala riska, ki ju je v začetku maja našel na Snežniku biolog Biotehnične fakultete Miha Krofel. O veselem dogodku smo pisali v junijski številki revije Otroci, ko smo slovenske otroke povabili k izbiranju imen za mali zverinici in risanju te čudovite, a žal ogrožene divje mačke. (več …)
Preberite več
Akcije

Veseli dan revije Otroci v knjigarni Konzorcij

Pa smo ga pričakali, slovesen zaključek akcije »Poišči ime malemu risu«, v četrtek, 23. oktobra 2008, v knjigarni Konzorcij. Kar dolgo smo čakali nanj. Nekateri so bili že močno nestrpni, drugi ste se morda celo jezili, kaj tako dolgo pripravljamo. A je že tako, da poletne akcije nekoliko pozneje izzvenijo zaradi šolskih počitnic, mi pa smo še malo zavlačevali iz povsem tehtnega razloga. Želeli smo obdariti vse sodelujoče vrtce in posameznike (kljub objavi, da bodo nagrajeni le zmagovalci) in ker smo se odločili, da bo darilo nova slikanica Kristine Brenkove in Polone Lovšin Ko pride velikanski lev, smo morali malo…
Preberite več
Akcije

Skupna potepanja na krilih domišljije

Dragi otroci, starši, vzgojitelji!Junij, zadnji mesec v tem šolskem letu, je tu in pred počitnicami še zadnjič objavljamo vabilo k branju izvirnih slovenskih slikanic. Seznam vam bo lahko v pomoč, ko si boste želeli popestriti poletne večere ali deževne dni z najlepšimi pravljicami. Še prej pa moramo pregledati pošto, ki ste nam jo poslali za izbor Naj knjige. Iz vrtca Miškolin iz Ljubljane (enota Blok, skupina Želvice) so nam otroci s svojo vzgojiteljico Mojco Košmrlj poslali čudovite črvičke, fotografije in tole pisemce: (več …)
Preberite več