Risanka Pujsa Pepa govori o Pepi in njeni družini, ki jo sestavljajo njeni starši, stari starši in brat, ki ga zanimajo dinozavri. Njen oče je zabaven, ima rad slaščice, peče palačinke in je zelo neroden pri kuhanju in mu vedno kaj pade na tla ali pa mu recept spodleti, a se glede tega pretirano ne razburja.

Pujsa pepa z bratcem
Njena mama je bolj resne naave in dela na računalniku, a z očetom dobro shajata, saj velja v življenju nenapisano pravilo, da se nasprotja privlačijo. Družina je zelo povezana, se druži, hodi na obisk k starim staršem, kjer Pepa in brat iščeta na vrtu zaklad, na izletu na morje se otroka z očetom vred zabavata z igrami v pesku.

Pujsi Pepi poleg družine veliko pomeni njena najboljša prijateljica, ovčka Olja, s katero skupaj hodita na balet in preživljata nepozabne trenutke, ki so polni smeha in zabave, zato veliko tičita skupaj in sta skoraj neločljivi. Osrednja junakinja risanke je zabavna,vedno se spomni nekaj zanimivega in smešnega. Življenje celotne družine je razgibano in pestro. Včasih pride tudi do problemov, ki pa jih kmalu rešijo in vedno smo pri vseh zgodbah priča veselemu razpletu neljubih dogodkov. Na koncu se vsi pujski valjajo po tleh od smeha in se veselijo prihodnjih izzivov.

 

Tudi ta risanka Pujsa Pepa govori o modrih domačih živalih, ki imajo človeške lastnosti, je zelo priljubljena pri mladih in malo manj mladih, ki se ponovno želijo vrniti v svet otroštva, pa čeprav samo v mislih. Zato omogočite svojim otrokom, da si risanko ogledajo in jo uvrstijo na svoj seznam stalnic, ki bodo obogatile njihovo življenje in iz katerih se bodo naučili marsikaj zanimivega in koristnega, kar bodo s pridom uporabili v vsakdanjem življenju. Dober namig staršem je tudi nakup sinhronizirane risanke otroku za rojstni dan. Naredili mu boste veliko veselja in na ogled lahko povabi tudi svoje prijatelje in skupaj bodo preživeli nepozabne trenutke in imelo temo za razgovor in izmenjavo mnenj. Tako bodo razvijali intelektualne sposobnosti in spodbujali pogovor, ki je dandanes, ob nenehni uporabi računalnika, žal skoraj izumrl.