Naša družina je neprecenljiva, saj imamo samo eno. Dostikrat se pa zgodi, da se skozi čas pojavijo zamere, ki vodijo do nerazrešenih konfliktov. To večinoma oslabi odnose v naši družini in lahko privede k propadu komunikacije med člani. Take družine ostanejo razdvojene in otroci, starši, kot tudi sorodniki med seboj več ne komunicirajo. Družinska terapija pa nam pomaga pozdraviti odnose in poiskati ključne vzroke, ki so privedli do nesporazumov. Družino imamo samo eno, zato jo je kljub vsem težavam vredno rešiti.

Od družine se naučimo vse

Družinska terapija cilja k temu, da se med člani ponovno vzpostavijo močne vezi. Dostikrat se lahko zgodi, da pozabimo na pomembnost odnosov z ljudmi s katerimi smo odraščali. Od njih se naučimo govorice, odnosov, ritualov kot tudi opazovanja sveta okoli nas.

Družinska terapija

Najbolj pomembno pa je, da nam družinska terapija omogoča, da ponovno začutimo ljubezen do ljudi, ki so nam najbližje. Z novimi tehnologijami je tudi možno terapijo opravljati E-psihoterapijo, kar pomeni, da se terapevt pogovarja s celotno družino preko prenosnika, tablice ali druge naprave.
Naša družina so vsi ljudje s katerimi smo odraščali. Ni nujno, da smo v krvni povezavi z njimi. Lahko so to tudi prijatelji, oddaljeni sorodniki in drugi ljudje, ki so za nas skrbeli in z nami delili znanje.

Terapija je prvi korak za boljši jutri

Družinska terapija je namenjena izključno namenu, da se vzpostavi funkcionalnost v sami strukturi odnosov med družinskimi člani. Možno pa je tudi, da se pomaga posameznim ljudem v stiski, ko družina žaluje ali izkuša težko tranzicijsko obdobje.

Te stiske so lahko:

  • Izguba družinskega člana
  • Bolezni
  • Čustvene težave
  • Specifične težave posameznika, ki vplivajo na druge člane

Zdravljenje in premagovanje depresije je odvisno od tega, v kako hudi obliki se bolezen pojavlja in kaj ustreza posamezniku. Preberi več …