Otroške sobe morajo biti opremljene otrokom prijazno. Majhni otroci nasploh pohištvo dojemajo popolnoma drugače kot odrasli. Za njih je pohištvo še ena igrača več, kjer lahko plezajo, ali se zabavajo z odpiranjem in zapiranjem predalov. Zato prav vsi otroci obožujejo dvignjene postelje, na katere lahko splezajo, prav tako pa so jim všeč drugi manj običajni kosi pohištva. Otroške sobe so zato prostor, ki ga ne smemo opremiti dolgočasno, ampak prostor, kjer lahko spustimo svojo kreativnost na plan. Pri tem pa ne pozabimo, da mora v sobi ostati tudi dovolj prostora za igranje, saj je to otrokova glavna dejavnost. Zato naj bo tudi pohištvo prilagojeno temu.

Igrive otroške sobe

Pisane barve in zanimive oblike so nujen element vsake otroške sobe. Če se odločimo za bolj nevtralno barvo pohištva, izberimo pisane dodatke. Prav tako lahko pisano obarvamo tudi stene ali jih popestrimo z igrivimi stenskimi nalepkami, ki jih kasneje lahko kadarkoli odstranimo ali zamenjamo. Tudi najmanjši otroci obožujejo velike postelje, zato lahko že najmlajšim kupimo posteljo standardne velikosti. Manjša je primerna le, če sam prostor ne dovoljuje večjih dimenzij. V tem primeru se vam splača premisliti o bolj inovativni postavitvi pohištva oziroma oditi po nasvet v pohištveni salon, kjer prodajajo otroške sobe.

Zabavne rešitve so lahko tudi praktične

Posteljo se namreč da postaviti tudi nad pisalno mizo ali omaro, jo dvigniti visoko pod strop in pod njo urediti kotiček za igranje, oziroma sobo kako drugače opremiti zanimivo in praktično. Majhni otroci sicer še ne potrebujejo pisalne mize, a je dobro že na začetku predvideti prostor tudi zanjo. Zelo zanimiv element so tudi stopnice, po katerih se otroci lahko povzpnejo na dvignjeno posteljo, v vsaki od stopnic pa se skriva praktičen predal.

V prvi vrsti morajo biti otroške sobe opremljene praktično, predvsem pa tako, da se otrok v njih dobro počuti. Če gre za majhnega otroka, je dobro misliti tudi na njegovo varnost. K temu pripomorejo zaobljeni robovi ter različni drugi detajli, ki ločijo otroško pohištvo od običajnega. Otroške sobe za manjše otroke morajo biti prav zato opremljene z namenskim pohištvom zanje, saj je takšno pohištvo prilagojeno njihovim potrebam ter tudi bolj varno za uporabo. Preberite si tudi kako se odločiti takrat, ko ste prepričani, da je čas, da kupite ročno uro za otroka.