Snežaki v vrtcu

V sredini januarja nam je zima poslala težko pričakovani sneg. Vsi smo se ga močno razveselili. Zato smo razmere izkoristili za zimske dogodivščine. K sodelovanju smo povabili tudi starše. Oblekli smo topla nepremočljiva oblačila in odšli na sneg. Skupaj s starši smo se trudili in končno nam je uspelo narediti snežaka, ki ga lahko vidite na sliki. Na snegu smo zelo uživali. Za konec pa smo se ogreli s toplim čajem in se posladkali s piškoti.

 

Da pa snežaki ne bi krasili samo igrišča, smo se odločili, da jih pričaramo tudi v igralnici. Tako smo v roke vzeli prazne odpadne plastenke, toaletni papir in lepilo, ki smo ga naredili kar sami iz moke in vode. Na plastenke smo nanašali plasti toaletnega papirja in ga pričvrstili z lepilom. Ko smo plastenke oblepili, smo dodelali še podrobnosti, za katere smo porabili odpadni papir in jogurtove lončke. Izdelava snežakov je bila zahtevna, vendar nam je s skupnimi močmi uspelo.

Mojca Muca

Snežaki pa ne krasijo samo igralnice, temveč smo jih uporabili za lutke in z njimi zaigrali lutkovno igro: Snežaki v vrtcu avtorice Branke Jurca.

 

Lep pozdrav!

 

Otroci iz skupine Račke z Marino in Heleno