Jesenski utrip pri ribicah in pikapolonicah v vrtcu Mehurčki v Mostah

Jesen je obiskala tudi oddelke vrtca v Mostah. S skupnimi močmi smo okrasili preddverje vrtca in ustvarili pravo jesensko vzdušje.

Mehurčki Moste 

 

 

 

V sklopu praznovanja tedna otroka smo se odpravili na krajši izlet. Naš cilj so bili Mlinčki v Suhadolah. Razigrani in vedoželjni otroci so vpili v vsak kotiček gozda, opazili vsako gobo in list ter poslušali in občutili naravo z vsemi svojimi čutili. Malo utrujeni in lačni, ampak polni novih znanj, smo se odpravili nazaj v vrtec na zaslužen počitek.

Mehurčki Moste

Mesec oktober je mesec požarne varnosti in zato so nas tudi obiskali gasilci GD Moste. Gasilski tovornjaki, gasilske dolge cevi, glasna sirena, ogenj … vse to je vplivalo na naše občutke in ustvarilo vzdušje, ki nas je spremljalo skozi cel dan. Priložena gasilska slika služi kot dokaz.

 

Pri »Ribicah« smo letos sprejeli dogovor, da bomo podrobneje spoznavali poklice. Tako smo že spoznali poklic gasilca, kuharic, pokazala pa se nam je priložnost, da spoznamo tudi poklic zdravnika in medicinske sestre. Na prošnjo, da nas obišče, se je prijazno odzval dr. Denis Baš. Prišel je v družbi ga. Alenke kot medicinske sestre. Seveda so otroci prej vse skupaj pripravili. Igralnica je bila v hipu spremenjena v ambulanto, sprejemnico ter čakalnico. Otroci so neverjetno strpno čakali na poziv medicinske sestre za vstop v ambulanto. Vsi otroci so s seboj pripeljali svoje ljubljenčke in samo sanja se vam lahko, kakšne težave so imeli. Občutki so bili izjemni, z njimi tudi nove izkušnje in čudovito preživeto dopoldne. Hvala.

 

 

Vzgojiteljice: Joži Juhant, Cirila Hrovat, Anka Zamernik, Ana Brulc