Ježki

Pri jesenski temi darovi narave smo z otroki spoznavali tudi živali, katere si nabirajo zalogo za zimo. Veliko smo govorili o ježu. Odločili smo se, da is ježke tudi naredimo. Za telo ježka smo uporabili jajček iz stiropora, katerega smo prerezali na pol. Polovico smo pobarvali z rjavo tempera barvo in s črno narisali oči in smrček. Počakali smo, da se je barva posušila, nato smo v telo ježka napikali še kratke palčke, ki so predstavljale ježeve bodice.


 

Drevo!

Pri jesenski temi darovi narave smo z otroki starimi od enega do treh let naredili drevo, katerega bomo opazovali celo leto.

Na modelčke za jabolka so otroci s škrobnim lepilom lepili koščke časopisnega papirja. Počakali smo, da se je dobro posušilo, potem smo to odlepili in jabolka pobarvali z rdečo prstno barvo.

Drevo pa je nastalo tako, da so otroci namakali dlani v rjavo barvo in ob pomoči vzgojiteljice natiskali deblo in veje. Na veje smo nalepili nekaj listkov in dodali jabolka. Vse skupaj smo nalepili na pano. Pozno jeseni bomo jabolka in liste odstranili in pripravil drevo za zimo, pomlad in kasneje za poletje.

 
Mentorici: Katija Mernik, dipl. vzg. in
Valerija Klemenčič, vzojiteljica