Dan športa treh generacij

Vrtec Ljutomer je bil nosilec aktivnosti v mestu Ljutomer ob DNEVU ŠPORTA TREH GENERACIJ. Povezali smo se med drugim z domom starejših in koordinirali prireditev, katere start in cilj sta bila v parku pred domom. Bilo je krasno. Čudovita okolica doma, Park 1. slovenskega tabora in množica navzočih so dajali prireditvi poseben čar. Prisotne so bile kar štiri generacije. Najstarejša udeleženka je imela 94 let, najmlajši pa 2,5 leta.

Izbrali smo dve poti: krajšo po mestu, katere se je ob spremljevalcih udeležilo tudi mnogo varovancev doma na vozičkih, in nekoliko daljšo ob reki Ščavnici. Eden izmed varovancev doma na vozičku je z veseljem dejal, da verjetno še dolgo ne bi videl našega obnovljenega Glavnega trga. Tako pa ga je doživel še z mnogimi drugimi tudi zaradi požrtvovalnih spremljevalcev.

Mislimo, da je prireditev pozitivna z mnogih vidikov, predvsem pa zaradi druženja različnih generacij. Tega je danes vse manj. Zato verjamem, da bo prireditev postala tradicionalna in da se bodo v prihodnje aktivneje vključila vsa društva in organizacije v našem mestu, ki smo jih že sedaj povabili, vendar se mnoga iz različnih razlogov prireditve niso udeležila.

 

Marija Pušenjak, ravnateljica Vrtca Ljutomer