Ljubezen je nekaj lepega. Še lepše pa jo je deliti in si jo izkazovati. Zato tudi valentinovo ne bi smel biti le komercialen praznik, ampak praznik ljubezni. Dan, ko se posvetimo svojim najdražjim in si vzamemo čas zanje. Pri tem vam prav nič ni treba skrbeti, kako valentinovo praznujejo drugi, pa tudi darila za valentinovo niso nujna. Seveda pa se prav nihče ne brani, če od svoje ljubljene osebe dobi kakšno lepo malenkost. Bistvo pa je vsekakor v tem, da si iz tega skomercializiranega dneva narediti praznik ljubezni.

Je res valentinovo lahko vsak dan v letu?

Marsikdo se valentinovega izogne z besedami, da je treba svoje najdražje razveseljevati celo leto. A v resnici živimo zelo hitro, dnevi so polni obveznosti, med katerimi težko najdemo čas zase. Zato so dnevi, ko si res vzamemo čas za svoje najdražje, pri večini ljudi precej redki. Ne glede na to, kako pogosto skupaj slavimo ljubezen, pa prav nič ne škodi, če ji posvetimo še en dan. Brez darila z valentinovo ali z njim. Predvsem pa tako, da si vzamemo čas za ljubezen, za drobne trenutke skupaj, ki so nadvse dragoceni.

So darila za valentinovo nujna?

Nikakor ni nujno podariti darila za valentinovo, niti našim najbližjim ne. Vendar je darilo lepo prejeti in z njim lahko marsikoga zelo razveselite. To ni nujno le vam najbližja oziroma ljubljena oseba, ampak tudi kdo drug. Nekatere družine imajo navado, da si darila za valentinovo podarjajo vsi družinski člani. Ker se imajo radi in radi razveseljujejo drug drugega. Če takšne tradicije še nimate, jo lahko letos morda uvedete tudi vi. Zakaj ne bi komu bližnjemu polepšali dneva in mu z darilom povedali, da ga imate zelo radi?

Lahko pa darila za valentinovo tudi izpustite, če se vam to ne zdi pomembno. Čeravno boste morda potem v zadregi, ko boste na dan ljubezni morda prejeli lepo darilo, vi pa ne boste imeli pripravljeno prav nič … Vseeno kupite kakšno malenkost in tako bodite pripravljeni na takšna lepa presenečenja! Predvsem pa ne pozabite, da valentinovo ni praznik daril in zapravljanja, ampak je darilo namenjeno temu, da z njim izkažete ljubezen!