Prednost te ortodontske terapije je v tem, da oralno zdravje ni ovirano, medtem ko se opornik za poravnavo zob lahko odstrani, kadar je to potrebno. Pacient ga lahko odstrani ob jedi ali umivanju zob, pri čemer je ustna opornica tudi enostavna za odstranjevanje in čiščenje. Pacienti se za nevidni zobni aparat odločajo tudi zato, ker je le-ta povsem neopazen, v primerjavi z zvezdicami in kovinskimi opornicami za poravnavo zobovja. 

Ortodontsko zdravljenje z brezbarvnimi oporniki za poravnavo zob 

Vsak nevidni zobni aparat Clear Aligner je izdelan po meri individualnega zobovja pacienta. Zobozdravnik med procesom ortodontskega zdravljenja opornico za poravnavo zob večkrat zamenja in prilagodi, zato, da bi zagotovil optimalni napredek zdravljenja, pri čemer bodo zobje postopoma izboljšani in v celoti popravljeni.

Postopek ortodontske terapije pa je sestavljen iz naslednjih korakov:

  • Anamneza in posvetovanje: ortodont natančno pregleda položaj zob in s tem preveri, ali je pacient primeren za zdravljenje s Clear Aligner sistemom za popravljanje nepravilnosti na zobeh.  
  • Izdelava ortopana in ugrizne plošče: dentalni center Škorjanc, v katerem deluje estetski in splošni zobozdravnik dr. Gregor Škorjanc, odvzame odtise zob, naredi ortopan ter fotografije z odtisi pošlje v ortodontski laboratorij v Veliko Britanijo, kjer Clear Aligner strokovnjaki podajo strokovno oceno. 
  • Izdelava simulacijskega modela: na podlagi ortopana strokovnjaki izdelajo tri različne simulacijske modele opornice za poravnavo zob, zato da zobozdravnik lahko ugotovi, kateri model je za pacienta najbolj ustrezen. 
  • Prilagoditev: ko pacient naslednjič obišče zobozdravstveno ordinacijo, prejme prvi komplet opornikov za ravnanje zob. Ob vstavljanju ortodont poskrbi, da se prozorna naprava natančno prilega ustni votlini in zobem. 
  • Nošenje po korakih: pacienti pri ortodontskem zdravljenju, v primerjavi z drugimi sistemi za poravnavo zob, nosijo tri različne opornike v vsaki stopnji obdelave, pri čemer so aparati sestavljeni iz različnih debelin materiala. V prvem tednu pacienti nosijo tanek opornik, v drugem tednu nekoliko debelejši opornik, v četrtem tednu pa se debelina naprave za ravnanje zob povsem korigira glede na specifičnost zobovja. S tem zobozdravnik doseže, da aparat uporablja nežen pritisk na zob v smeri, kamor ga je potrebno premakniti.