Otroške sobe Mali princ so lahko kot iz kakšne pravljice, pa niti ni nujno, da iz istoimenske. Njihova glavna prednost, vsaj zame, kajti doma jo imata moja otroka, je ta, da so narejene iz kvalitetnih materialov in so prijetne na oko ter praktične za uporabo. Če pričnem pri kvalitetnih materialih. Po več kot petih letih, pa sta otroka precejšnja divjaka, se ni poškodovala še niti ena omara, ležaj, predal, karkoli že pač. Vse je točno tako, kot je bilo, ko smo sobo kupili, pa jim nočem sedaj delati neke reklame, ampak v resnici so otroške sobe Mali princ dobro narejene.

Barve, oblike, kvaliteta in možne kombinacije

Poleg tega so tudi lepe. Mi smo se odločili za kombinacijo svetlo modre in svetlo rumene barve, kar je super za fantka in punčko, še posebej pa je dobro zato, ker imamo na nasprotni steni, še od prejšnjih lastnikov, podobno modre barve celotno steno, v kateri je velikanska vgradna omara. Otroške vgradne omare sicer tudi obstajajo, vendar so pogosto manjše, tu pa je velikanski prostor, za katerega res ne vem kako bi ga lahko drugače in bolje izkoristili, kot ravno z vgradno omaro. Omaro smo torej pustili na svojem mestu, v trgovini pa so nam prijazno izrisali preostanek sobe.

Najprej izmerite, potem narišite

Tu sem ugotovil, pravzaprav sem od prodajalca dobil potrditev, da večina ljudi o tem ne razmišlja ko pride v salon pohištva. Sobe v katero bi postavljali pohištvo niti dobro ne izmerijo, še manj predvidijo kakšne reči se bodo dogajale, denimo kam se odprejo vrata od omare, ali je ob spustu po stopnicah, če imata otroka pograd, nevarnost, da se kdo zaleti v radiator ali pa kje bodo izza posteljne konstrukcije pripeljali električni kabel za nočno lučko, polnilec za mobilni telefon ali računalnik?

Tu so še druge reči na katere je potrebno misliti, kot je radiator, ki ga ni pametno založiti s posteljo ali nizko omarico, ali pa kako pada svetloba iz okna na posteljo. Čeprav si kateri od staršev želi, da bi padala otroku točno na obraz, da bi zjutraj kar najhitreje vstal iz postelje, pa ne pomislijo kako hudo zna biti v primeru, da je otrok bolan in se ne more odpočiti in naspati ob večnem siju svetlobe v oči.

Otroške sobe Mali princ rešijo starše iz marsikatere zagate, saj so imajo veliko različnih elementov, ki jih lahko odlično kombinirate med seboj. Če se boste odločili za otroške sobe Mali princ ali katerekoli druge je na koncu vseeno, vendar pa dobro izmerite prostor in naredite dober dolgoročni načrt za to, kako boste vse pohištvo postavili.