Iščete primerne otroške sobe, a ne veste na kaj biti pozorni?

Kot prvo se morate zavedati, da otroške sobe niso nujno samo za malčke, ampak si jih lahko osmislijo tudi tisti malo »večji« otroci. Ravno zaradi tega, marsikatero podjetje izdeluje prilagodljivo pohištvo za otroške sobe.

Dejansko ne obstaja nobeno prav posebno pravilo katerega se je potrebno držati pri nakupu, važno je le, da v prvi vrsti upoštevate želje in okus vašega otroka, saj bo konec koncev to njegov dom.

Otrokom njihova soba pomeni zatočišče in varnost, zato naj bo temu primerna tudi oprema. Pri nakupu se nikar ne osredotočajte izključno na ceno – vaše vodilo naj bo kakovost. Vendar, pozor! Cena marsikdaj ni pogojena s kakovostjo. Morda se sliši malce neresnično, a otroška soba je prostor, kjer se otrok nauči nekaterih odgovornosti.

Kako opremiti otroške sobe?

Opremo naj si malček izbere sam, saj bo to njegovo zatočišče v katerem bo prebil večino časa! Zelo pomembno je tudi, da v sobo ne »namečete« preveč opreme, saj otroci potrebujejo tudi prazen prostor za igro. Poskrbite za to, da bo prilagojena malčku in njegovim potrebam. V kolikor pri opremljanju sobe ne upoštevamo želje našega otroka, s tem povzročimo več škode kot koristi. Zakaj? Zato, ker otroku soba ni všeč, je z njo nezadovoljen in se zato tudi ne želi zadrževati v njej. Poleg tega se lahko zgodi tisto najhuje, da otrok ne želi bivati niti spati v svoji sobi. In tako smo dejansko prostor opremili za nas in ne za svoje najmlajše – kaj imamo od tega? Prav nič! Ko se enkrat odločite opremiti otroško sobo, si zato vzemite dovolj časa in pustite domišljiji prosto pot. V sobi naj prevladujejo barve in liki, ki so vašemu otroku najljubši. Ko kupujete pohištvo, otroka nikar ne sprašujte katero mu je najbolj všeč, saj otroci v mlajših letih ne vedo točno kaj si želijo. Najbolje je, da ga pustite med različnimi sobami in izberete tisto, v katero se bo sam namenil in v njej pričel z igro. To pomeni, da mu je določena soba najbolj všeč. Vendar pa samo pohištvo enostavno ni dovolj, da bi se otrok zadrževal v svoji sobi, zato vam svetujemo, da izberete ustrezno opremo in igrala, katera ga bodo motivirala in vzpodbudila za igro.

Skratka, najbolj primerno opremljena soba je tista, kjer se vaš otrok počuti zadovoljno. Zato naj bo vaš glavni svetovalec pri nakupu izključno on sam in nihče drug. Naj otrok poskrbi za izgled sobe, vi pa poskrbite za kakovost!

Želimo vam veliko sreče pri nakupu!