Si predstavljate, da morate že jutri imeti pri sebi neko prav posebno darilo, za prav posebno osebo, vi pa nimate še nobene ideje? Seveda, prepričan sem, da ste se že večkrat znašli v takšni situaciji. Še posebej je težko, če gre za nam drago osebo, ki nekaj praznuje, mi pa smo izvedeli v zadnjem trenutku. Potem so tu še posebne priložnosti, ko vsako darilo ni primerno. Poročno, božično in rojstnodnevno darilo se največkrat razlikujejo. Prav tako, če je to darilo za birmo, diplomsko nalogo in drugo.

Otroci že vedo

A meni osebno, je še najtežje takrat, ko kupujem darila za otroke. Otroci imajo nek poseben čut, ko vedo kaj jim je všeč in kaj si želijo, hkrati pa imajo občutek za realnost. Tako od vas ne bodo nikoli pričakovali darila vrednega gore denarja. Pogosto jih lahko navdušite že s setom radirk za 1 evro, a kljub temu, zagotovo ne boste prišli samo s tem.

Darila za otroke se lahko kupuje tudi preko spleta in če imate čas, jih lahko kar nekaj najdete, si jih v miru ogledate, naročite in počakate, da paket pride k vam. Večji problem je v tem, da imamo starši pogosto tako malo časa in smo tako raztreseni, da vse počnemo v zadnjem trenutku. Morda se celo odločimo, da bomo darilo kupili kar v bližnji trgovini, na poti na rojstno dnevno zabavo našega malčka. To pa je lahko tudi malce neodgovorno. Vsaj včasih. Zato je bolje, da se organizirate že prej.

Problem smo odrasli

Odrasli pa pri darilih za otroke delamo težave tudi drugače. Gledamo na ceno, ali je nekaj vredno točno 10 evrov ali je manj ali pa več. Na lepem se nam darilo ne zdi več primerno, ker recimo ni všeč našemu otroku, ki je poleg nas, čeprav ga ne kupujemo zanj, ampak za njegovega prijatelja. No, saj, bodimo pošteni, kajti če ga kupujemo za našega otroka, znamo biti pa še bolj problematični, ker v tem primeru pa gledamo skozi čisto drugačne oči. Potem nam denimo otroški klarinet ni več tako zelo simpatičen, ampak pričnemo razmišljati, kako hrupno bo doma, kako bodo puzzli ležali izgubljeni vsepovsod in kako se bo kinetični pesek raztresel po preprogi. V resnici je kupovanje darila za otroke veliko bolj enostavno, kot se komu zdi, vendarle pa se je potrebno prepustiti otroški enostavnosti, iskrenosti in veselju.

Personalizirana darila ob rojstvu

Kaj otroku podariti ob rojstvu?

Povsem drugače je, če morate obdarovati odraslo osebo kot otroka. Še posebej zahtevno pa je obdarovati novorojenčka. Ni vseeno, kaj mu podarite. Pomembno je, da je darilo za novorojenčka kar se da praktične narave. To pomeni, da ga njegovi starši ne bodo postavili nekam v kot in nanj hitro pozabili.