Catan junior je najljubša družabna igra številnih otrok. Na nekaterih šolah je tako popularna, da jo otroci igrajo tudi med odmori in celo po pouku. Ste že slišali zanjo? Gre za zanimivo družabno igro, ki krepi logično in strateško mišljenje. Priljubljena je prav po vsem svetu, kar ni nič čudnega, saj gre za otroško različico igre Naseljenci otoka Catan. Zanjo ste zagotovo že slišali, saj obstajajo tudi turnirji v igranju te igre.

Nad njo se navduši prav vsak, ki se poskusi v igranju, saj gre za napeto in zanimivo družabno igro, ob kateri se lahko zabavamo precej časa, ne da bi se naveličali.

Za vse, starejše od 6 let

Družabna igra Catan junior je primerna za 3 do 4 igralce, ki so stari vsaj 6 let. Navzgor seveda ni starostne omejitve. Čeprav gre za igro, ki je prilagojena otrokom, pa v njej brez težav lahko uživajo tudi odrasli. Tako lahko to igro igra cela družina in tako preživi nekaj prijetnega časa skupaj. Prav tako pa jo lahko skupaj igrajo prijatelji, sošolci, sosedje in vsi ostali ter se ob tem super zabavajo in urijo možgane. Gre namreč za igro, ki zahteva kar nekaj taktičnega razmišljanja, poleg tega pa je igra zasnovana tako, da otrok ob njej uri tudi svojo domišljijo. Catan junior je sicer namenjena otrokom v starosti od 6 do 10 let. Za starejše otroke pa je primerna tudi ‘odrasla’ različica igre Naseljenci otoka Catan, saj desetletniki pravila že dobro razumejo in igro odlično obvladajo. Tako so lahko enakovredni nasprotniki odraslim igralcem.

Catan junior je pravi hit

Če bi radi letos na dopustu igrali še kakšno drugo družabno igro kot tiste, ki jih tam tako ali tako igrate prav vsako leto, seboj vzemite Catan junior! V nekaj dneh se boste nad njo navdušili vsi. Enako velja za praznovanja rojstnih dni in druga otroška druženja, na katerih je Catan junior vedno pravi hit. To je namreč še boljša zabava kot računalnik! Vsi namreč vemo, kako otroci obožujejo računalniške igre in kako težko jih je spraviti stran od ekrana. Catan junior je na nek način podobna računalniškim igram, le da gre za igro, ki se jo igra s sošolci, prijatelji ali družinskimi člani.

Gre za igro, ki otroka torej spravi stran od računalnika oziroma ga nauči, da se lahko zabava tudi drugače. Idealno za deževne dni pa tudi za vse ostale proste trenutke.