Letošnje leto smo v našem vrtcu razglasili za mavrično leto. Čeprav vrtec že skoraj od samega začetka združuje rumene, modre in vijoličaste pingvine, ki se delijo v tri starostne skupine, je letos še posebej pisano v našem vrtcu. Morda zaradi našega 10. jubileja ali pa številnih novih idej, načrtov in želja. Trobarvni Pingvini smo namreč v velikem pričakovanju. Če bo vse teklo tako, kot smo si zamislili bo kmalu luč sveta ugledala naša nova enota Puhek – najmlajši Pingvin. Pa vendarle pustimo prihodnosti, da je korak pred nami in pokukajmo v preteklost.

Smeh in solze, dež in sonce, vmes pa neskončna paleta mavričnih čustev; prijetnih in manj prijetnih doživetij. Obilo spominov, utrinkov, skupnih radosti in drobnih nevšečnosti se je nabralo v teh 3650 dneh, kar naš vrtec za male pingvine skrbi.

Vrtec Pingvin 
Prijetni trenutki

Toliko različnih otrok, ki je vsak dan odpiralo in zapiralo Pingvinova vrata. Prav vsem smo skušali pričarati toplino doma; v hladnih jutrih, ko je bilo potrebno zapustiti varen objem staršev. Naša tronadstropna hiška je to zmogla. Z nasmehom na ustnicah smo vas pozdravljali vsa ta leta. In vi ste nam vse to vračali; mali navihani pingvini. Plesalci, glasbeniki, lutkarji, umetnostni zgodovinarji, športniki; plavalci, smučarji, tenisači. Vse to in še več ste se trudili postati. Ali pa tudi ne, izbira je bila običajno vaša. Ste že našli način, da ste si uredili dan po svoje.

Branje za znanje
V slogi je moč!

Poleg vsakodnevnega urnika smo se vedno trudili najti čas tudi za čisto preprosto otroško igro. Brez vmešavanja odraslih, brez poseganja v čarobni otroški svet domišljije. Včasih se nam zdi, da ste nam bili še najbolj hvaležni za te svoje trenutke. Pa vendarle ste s ponosom predstavljali vse, kar ste se naučili v skrbno pripravljenih uricah.

Uživamo v plesni šoli

Nastopali ste, da so odmevale angleške pesmice, da se je tresel plesni pod in se je kadilo iz malih možgančkov od vseh znanosti in spretnosti.
In vsako leto znova se je bilo težko posloviti od vas. Skupinice trinajstih pingvinov, ki ste iz rumenih postali modri in nato vijoličasti.

Vrtec Pingvin
Zabava po svoje

Prava umetnost je iz rumene narediti vijoličasto, prav zares. Šest vzgojiteljev in prav toliko zunanjih sodelavcev (učiteljica glasbe, plesna učiteljica ter vsi športni vaditelji) z ravnateljico na čelu je vsako leto v šolo pospremilo 13 otrok in v vrtcu na novo pozdravilo prav toliko zelenečkov – kot smo pomenljivo poimenovali novinčke. Smeh in solze in paleta čustev. Znova in znova. Uvajalni tedni in prvi koraki so vsako leto hitro minili in rasla je samozavest triletnikov.

 
Nasvidenje vrtec, odhajamo v šolo!

In še bomo odpirali Pingvinova vrata in Vas vedno znova vabili med nas. Obiščite nas. Ograja pisanih barvic nas skriva. Nedaleč od hitre Dunajske ceste, na Popovičevi ulici 16. nas najdete. Priporočamo v petek. Takrat namreč zadiši naša petkova pekarna in prav gotovo se bo našel kakšen slasten zalogaj tudi za vas.

Tako kot mavrica razkrije svoj pisani lok, le na poseben dan, tako izberite prav tak dan, s soncem obsijan in dežjem pokapljan ter nas ( ponovno ) obiščite.

Do takrat pa … imejte se lepo!

Simona Iglič
Vrtec Pingvin