Februar – mesec kulture

 

Ves februar smo kulturi namenjali še več pozornosti kot običajno. Ob kulturnem prazniku sva skupini Sončki in Mucki pripravili razstavo izdelkov, ki so jih izdelali starši skupaj z otroki ob projektu »Naše roke – vaše roke«. Skupina Žabice pa je razstavila doma izdelane pustne maske.

Kulturno dogajanje je s svojim obiskom še obogatila akademska glasbenica flavtistka – specialistka gospa Lara Zurunič. Otrokom je na prijeten način predstavila instrument in jih spodbudila k sodelovanju. Zaigrala je tudi malčkom poznane pesmice, vsi pa smo jo nagradili z aplavzom in se ji zahvalili za čudovito igranje in polepšano dopoldne.

vzgojiteljica svetovalka Fani Močnik

 

Vrtec Urša Domžale, enota Bistra

Ustvarjanje v mesecu kulture

Tudi v enoti Bistra smo kulturi namenili veliko pozornosti. Obiskala nas je umetnica Andreja Kukovič. Prikazala nam je različne tehnike ustvarjanja. Spoznali smo: slikanje na svilo, ulivanje mavca, oblikovanje gline, risanje z ogljem in svinčnikom ter slikanje na platno z oljnimi barvami.

Nato smo nadaljevali z različnimi delavnicami v vsaki skupini. V skupini Metuljčkov so risali vazo z rožami. Otroci so lahko izbirali med različnimi likovnimi tehnikami: akvarelnimi barvami, voščenkami, ogljem, pastelnimi voščenkami ali tempera barvami.

Pri Slončkih so risali tihožitje, in sicer s svinčnikom. Najmlajša skupina Zajčkov pa je oblikovala z glino.

Vse naše umetniške izdelke smo razstavili v garderobi, ki je takrat predstavljala »Bistrino galerijo«.

 

vzgojiteljici Teja Čerin in Marjeta Fujan