2. Družabno gasilsko srečanje

V soboto, 4. 10. 08 smo se v vrtcu Ostržek na Golniku zbrali na našem 2. družabnem gasilskem srečanju. Jutro je bilo deževno in precej turobno, vendar je upanje, da bodo starši in otroci kljub temu prišli, ostajalo, saj smo bili dogovorjeni, da se bomo srečali ne glede na vreme.

Ostržek Golnik 

Imeli smo namreč možnost, da bi tekmovanje v primeru slabega vremena organizirali kar v garaži PGD Golnik. 10 minut pred začetkom srečanja je bilo obiskovalcev zelo malo, prišli so le tisti najbolj vztrajni. Vendar se je naša pozitivna energija dobro obrestovala. Deževati je počasi nehalo, sivi oblaki so se kar naenkrat umaknili, nad Golnik pa so se že prikradli prvi, sprva še nekoliko sramežljivi, potem pa vse močnejši sončni žarki. Tudi starši in otroci so kar naenkrat začeli prihajati iz vseh strani in ob dogovorjeni uri je bilo navdušenje in razpoloženje številnih prisotnih na višku. Bil je že zadnji čas, da se je naše srečanje brez problemov začelo.

Ostržek Golnik

Naša želja je, da bi v mesecu požarne varnosti postala gasilsko tekmovalna druženja naša tradicija. Mislim, da smo na pravi poti, saj je bilo letošnje druženje v primerjavi z lanskim še bolj obiskano, še bolj veselo, predvsem pa je bilo družinskih tekmovalnih ekip veliko več kot lani. Zelo smo bile hvaležne vsem tistim staršem, ki so si odtrgali nekaj časa in pripeljali svoje otroke na to srečanje, saj sem prepričana, da so jim s tem naredili veliko veselja, za vzgojiteljice pa je bila to spodbuda za nadaljnje delo, je dejala vodja vrtca Damijana Bogataj.

Pomerilo se je 12 ekip v dveh vajah. Pri prvi vaji je bilo potrebno spojiti cevi na hidratni nastavek in na koncu na ročnik. Voda se je prenašala z vedri, potem pa je bilo potrebno še zrušiti tarčo. Pri drugi vaji pa so namesto žogic nosili vodne balončke. Pri obeh vajah so ekipo sestavljali: mamica, oči in otrok, vaji pa sta potekali po sistemu štafete. Šlo je čisto zares, saj se je štel čas izvedbe, za napake pa so dobili kazenske točke. Najboljše tri ekipe so dobile prave medalje, ostale ekipe pa so bile nagrajene z burnim aplavzom. Medalje je podeljevala vodja vrtca Ostržek Damijana Bogataj. Zmagovalna ekipa je bila družina Perko, druga je bila družina Strniša in tretja družina Dautovič. Posebno nagrado je dobila ekipa treh bratcev Hafner, ki so dobili obeske gasilčka. Da je tekmovanje potekalo po pravilih in brez težav, je poskrbel član poveljstva GZ Mestne občine Kranj, Matjaž Bogataj s člani PGD Golnik. Po končanem tekmovanju pa so člani PGD Golnik izvedli demonstrativno vajo reševanja iz vrtca Ostržek. Vsi so budno spremljali evakuacijo otrok, prihod gasilske enote in opremljanje gasilcev za notranji napad. Po končanem srečanju smo prav vsi ugotovili, da se bomo v prihodnje prav gotovo še tesneje povezovali s člani PGD Golnik na tak ali drugačen način.

 

Vzgojiteljica: Damijana Bogataj