Knjižnica v vrtcu Jožice Flander

V začetku leta 2008, smo v vrtcu pridobili pomemben prostor – sodobno, otrokom vabljivo opremljeno knjižnico z otroško in strokovno literaturo. Odslej imajo otroci še večjo možnost zbliževanja s knjigo. Naši malčki knjižnico z veseljem obiskujejo, kajti ne le, da se tam skriva čudoviti svet pravljic, lahko v tem prostoru tudi likovno, oblikovno in glasbeno ustvarjajo.

Knjižnica je dostopna vsem.

Ob Trubarjevem letu, si lahko otroci in strokovni delavci ogledajo razstavo, s katero sem želela poudariti pomen Primoža Trubarja za naš narod in slovenski jezik. V sklopu le tega pa sem otrokom prikazala tudi delček prvobitnosti z materiali vzetih iz narave. Tako so nastale punčke iz cunj, koruznih storžev, slame, listja in ličja, leseni vozički, piščalke, živalske figurice iz lubja, lesa, vej in vejic. Skratka naravni material, ki ga je v tem jesenskem času  povsod okrog nas veliko.

 

Jožice Flander
Pripovedovanje pravljic

Knjižnica ima za nas velik pomen, saj  bomo pri otrocih še bolj krepili pozitiven odnos do literature, kajti ne le, da otrok ob knjigi doživlja ugodje, zabavo in veselje, razvija tudi predbralne in predpisalne sposobnosti in spretnosti. Najbolj pomembno pa je, da se lahko kadarkoli umakne v skrivnostni svet domišljije.

 

  Udoben prostor za sedenje

  Razstava ob Trubarjevem letu.

  S čim so se otroci igrali pred stoletji.

 

 

Sonja Brumen, vzgojiteljica