Obisk pošte

Letos sva se s sodelavko odločili, da bomo z otroki s skupine Sončkov spoznavali poklice staršev in tudi drugih prebivalcev Moravč. Skupaj sva zbirali začetne ideje in možnosti ter že na prvem daljšem sprehodu izkoristili priložnost in kar na poti vprašali poštarja Marka, če bi se nam lahko predstavil. Tako smo se dogovorili, da nas obišče, a je zaradi preobilice dela predlagal, da ga obiščemo kar na pošti.

 

Z otroki sva skozi cel teden spoznavali, kaj vse dela poštar, kaj najdemo na pošti in kaj se tam sploh dogaja, pobarvali smo poštarja in se naučili kratko recitacijo o njem ter izdelali plakate. Na sprehodih smo opazovali poštne nabiralnike in hišne številke ter se tako kar dobro podučili o samem delu poštarja.

Končno je prišel naš težko pričakovani petek in otroci so z velikim navdušenjem, z narisanimi risbicami za v zahvalo ter z ustvarjenima plakatoma o pošti, odpravili na obisk.

Že od daleč nam je poštar Marko z nasmehom na obrazu mahal v pozdrav in nas tudi povabil noter. Prijazna gospa Dragica, ki je tam vodja pošte, nas je z veseljem sprejela in skupaj s poštarjem sta na otrokom in tudi nam prijazen način razložila, kako poteka razvrščanje pošte, kam jo zloži in kako pride pošta do našega poštnega nabiralnika.

Tudi mi smo poštarja povprašali, zakaj ima tako veliko torbo, pa nam je kaj hitro pokazal; vanjo namreč naloži cel kup pošte in malo za hec tudi enega od otrok, kar jim je bilo še posebej simpatično. Za konec smo obema zrecitirali, kar smo se naučili v vrtcu. To se je obema zdelo prav simpatično in gospa Dragica nam je kar sama podarila eno od otroških knjig, ki jih prodajajo tudi na pošti. Zahvalili smo se jima in počakali, da se je pošta uradno odprla, da smo videli, kako bodo notri začeli prihajati obiskovalci in tako smo izkoristili še ta trenutek ter še njim z veseljem otroških oči zrecitirali kratko ljudsko pesem.

Za konec smo se s poštarjem fotografirali še na njegovem motorju, to je bilo šele veselo.

Hvala poštarju Marku in gospe Dragici, pa se vidimo še kdaj!

 

Ana Gerčar, vzgojiteljica