Gospa jesen nas je zopet obiskala

Otroci iz vrtca Šentviška Gora smo se sredi septembra sprehajali mimo vrtov, njiv in sadnega drevja in opažali spremembe. Spoznali smo kar nekaj plodov in pridelkov. Seveda, to je čas dozorevanja in vedeli smo, da se je v naše kraje prikradla jesen. Čutili smo jo tudi v zraku, saj se je tako ohladilo, da smo morali obleči vetrovke.

V ponedeljek, 22.septembra, smo zjutraj v igralnici našli presenečenje. Na vinski trti so rasli pravi grozdi, na mizi so bili razstavljeni poljski in vrtni pridelki ter rože, ki zacvetijo šele jeseni. Posladkali smo se s korenčkom in orehi. Nočni obisk so imeli tudi učenci. Tudi njim je Jesen pustila v razredih in pred vhodom šopke z jesenskimi rožami.

 

Šolarji in v vrtcu smo mislili, da letos gospe Jeseni pač ne bomo videli tako kot lani. Pa smo jo po kosilu zagledali na vratih jedilnice vso pisano in z velikim klobukom na glavi. Rada je poslušala pesmice o sebi, potem pa nam zaupala svojo težavo.

 

 

Ptičja strašila, ki smo jih po njenem naročilu izdelali lani, so tako varovala njive, da je bil pridelek fižola prevelik. Skupaj z učenci smo Jesen hitro rešili skrbi. Oluščili smo ves fižol, ki ga je prinesla, v zahvalo pa nam je dala bonbone in pripravljen material za izdelovanje sončnic. Izdelane so bile kot prave. V naslednjih dneh smo iz plodov izdelovali še izdelke.

Šentviška Gora

 

Stanislava Črv, vzgojiteljica

Enhanced by Zemanta