Pravljično popoldne v skupini Gobic

V letošnjem šolskem letu smo se pri projektu »Gradovi v naši okolici«, ki v naši skupini teče že drugo leto, zelo podrobno posvetili Sneguljčici. Zbirali smo knjige, sestavljanke, pobarvanke, slikice itd. Ob prebiranju knjig smo ugotovili, da je pravljica o Sneguljčici napisana v več različicah, tudi v verzih.

Mengeš 

Odločili smo se, da bomo tudi mi napisali svojo različico in jo potem tudi zaigrali. Besedilu in dogajanju na odru smo dodali instrumentalno podlago, ki je bila otrokom orientacija za vrstni red dogodkov na odru in vstopanje v dialog. Vsi igralci so si sami izbrali vloge, tako so nastopali tudi tisti, ki so sicer bolj zadržani.

Mengeš

Sami smo izdelali kostume iz eko materialov (Vrtec Mengeš je vključen v mednarodni Eko projekt), ki so jih otroci prinesli od doma. V naši zgodbici ni bilo prizorov, ki vsebujejo nasilje. Končala se je z opravičilom mačehe na poroki, kjer so se ob grajskih pesmih in glasbi zabavali tudi palčki in lovec. Na predstavo smo povabili starše, ki so bili prijetno presenečeni nad tem, kaj vse zmorejo njihovi otroci. Taka predstava ne bi uspela brez izredno aktivnega sodelovanja staršev, ki so poskrbeli tudi za sladko presenečenje in prijetno druženje po predstavi.

 

 

Da so bili presenečeni tudi otroci, je poskrbelo devet staršev (Petra Mikuš, Renata Podlipnik, Marjeta Tušar, Tina Kraševec, Monika Hribar, Meta in David Pančur, Jernej Jerman in Andreja Tomšič). Tudi v letošnjem letu so za otroke zaigrali igrico, tokrat z naslovom Mojca Pokrajculja, za predstavo so sami izdelali sceno in poskrbeli za res domiselne kostume.

Otroci so bili še bolj veseli, ko so lahko tudi sami sodelovali v tej igrici, saj so jih starši vključili s petjem pesmic o vseh nastopajočih živalih.

Hvala vsem!

 

Marta Gerkman in Petra Smrkolj