Glasbenica na obisku

V Vrtcu Mala Nedelja, v skupini otrok, starih od 5 do 6 let, smo že drugič gostili čelistko Zdenko Kristl Marinič. Predstavila nam je svoj poklic in inštrument, ki ga je prinesla s seboj.

 

Prvič se je predstavila z violončelom. Otroci so sprva zamenjali violončelo z violino, vendar jim ni bilo jasno, zakaj ga ni igrala na ramenu. Ko pa so slišali za pravo ime inštrumenta, so tudi povezali zmoto o pravilnem načinu igranja. Najprej so otroci prisluhnili igranju in ob tem prepevali, nato pa so še sami poskusili kaj zaigrati. Zanimiv inštrument je namreč imel posebnost, lok, ki so ga otroci z velikim veseljem vzeli v roke. Skupaj smo preživeli lep del dneva in ob tem predvsem uživali, ustvarjali in se veselili.

Mala Nedelja

Glasbenica je za nas pripravila glasbeno pravljico »Lunino kraljestvo«, ki smo ji z navdušenjem prisluhnili. Popeljala nas je v čaroben svet glasbe in nam popestrila sončno dopoldne. V zahvalo smo naši gostji zapeli venček ljudskih pesmi in z njo zaplesali ter ji pripravili majhno presenečenje za rojstni dan. Prijetno druženje nam je odprlo nova obzorja, prineslo nova spoznanja in znanja ter veliko novih idej. Tako smo se z otroki dogovorili, da glasbeno pravljico »Lunino kraljestvo« dopolnimo in ustvarimo plesno pravljico, s katero bomo razveselili svoje mamice, pa še morda koga drugega, najbolj pa seveda sebe.

 

Silvija Filipič, dipl. vzg.