Na sprehod z minibusom

»Tu-tu-tu po cesti, trikrat naokrog, minibus nas pelje …«

Minibus je vozilo, ki nam pomaga na sprehodih najmlajših otrok. Še posebej veliko pridobitev pomeni za otroke, ki še ne hodijo, in za vzgojiteljice, ki zdaj lahko tudi z najmlajšimi raziskujemo in spoznavamo širšo okolico vrtca. Prav tako lahko otroke postopoma navajamo na daljšo samostojno hojo in podaljšujemo čas bivanja na prostem, saj se otroci menjavajo pri hoji in vožnji v minibusu in se tako ne utrudijo preveč.

Škofja Loka 1 

Z minibusom, v katerem je prostora za šest otrok, se vsak dan, če nam to le dopušča vreme, odpravimo na sprehod po Škofji Loki. Na naši poti srečujemo ljudi različnih generacij in prav radi se ustavijo, si z zanimanjem ogledajo minibus in nam ob tem namenijo še kakšno prijazno besedo. Posebej nam je v spominu ostal dogodek, ko smo na eni od naših poti srečali radovedne turiste iz Francije. Minibus se jim je zdel tako zelo zanimiv, da so nas povprašali, če se lahko z nami slikajo, saj bi radi slike zanimivega vozila pokazali tudi doma.

To je le ena izmed mnogih dogodivščin, ki smo jih doživeli z našim minibusom.

Od kar ga imamo, si vsakdanjika v vrtcu brez njega ne predstavljamo več. Dneve lepša tako otrokom kot seveda nam vzgojiteljicam.

 

Jolanda Pirkovič in Jana Titan