Pasavček med medvedki

V tem letu je tudi naša skupina, imenovana ”MEDVEDKI” sodelovala v projektu ”PASAVČEK”. V sklopu tega projekta smo bili vsi zelo delavni. Naj naštejem le nekaj dejavnosti, preko katerih smo se marsikaj naučili oz. spoznali in kaj vse moramo upoštevati, da bomo v prometu varni.

Preko besedila pesmi PASAVČEK smo si kar dobro zapomnili, kaj je red – RED JE VEDNO PAS PRIPET. Spoznali ali utrdili smo tudi druga besedila (pesmi, zgodbice), ki se nanašajo na to vsebino. Otroci so si z zanimanjem ogledali tudi CD – Zelena luč, ob katerem so spoznavali pravilno oz. nepravilno ravnanje v prometu. Iz kartonskih škatel smo si izdelali avtomobile, s katerimi smo izvajali igro vlog: vozniki. Na narisani cesti s postavljenimi prometnimi znaki, so morali vozniki upoštevati določena pravila. Na sprehodih smo dobro opazovali vse kar je v povezavi s prometom in varnostjo v prometu. Starši so nam posodili tudi dva OVS. Na razpolago so ju otroci imeli vsak dan. Na OVS so otroci vadili, kako se sam pravilno pripneš. Izdelali smo tudi grafa: enega z mesečnim, drugega z dnevnim pripenjanjem.

Seveda smo sodelovali tudi na zaključni prireditvi, ki je bila pohvalno obiskana -hvala vsem staršem z otroki. Tudi tu so bili vsi aktivni na vseh pripravljenih delavnicah. Prireditev je obiskala tudi maskota ”PASAVČEK” in zelo razveselila otroke.

 

Seveda nas je v skupini obiskal tudi policist, ki se je z otroki pogovarjal o osnovnih pravilih, katere morajo upoštevati vsi udeleženci v cestnem prometu. Skupini je v spomin podaril ”PASAVČKA”, ki so ga bili zelo veseli. Skupino je vodil tudi na sprehodu od vrtca do policijske postaje. Le-to so nam z velikim veseljem tudi razkazali. Tudi mi smo si z zanimanjem ogledali novo policijsko postajo, policijska vozila z opremo in pripomočki.

Hvala g. policistu in vsem tam zaposlenim, ki so se trudili za nas.

Otroci iz vrtca Kočevje, Vilma in Darinka