Otroci so radoživi, radovedni in stalno željni novih dogodivščin. Kadar je zunaj deževno vreme, je najboljše, če se preizkusimo v kuharskih mojstrovinah in skupaj naredimo nekaj res slastnega.

Lonček kuhaj nudi vse pripomočke za kuhanje in peko, ki so namenjena posebej otrokom. Lonček kuhaj ne ponuja otroških igrač, ampak čisto prave stvari, kot so otroški komplet za peko piškotov, otroški predpasnik, otroški pripomočki za kuhanje in vse ostale malenkosti, ki naredijo kuhanje ali pečenje popolno.
Otroci v kuhinji lahko neznansko uživajo, če jim pripravo izbrane jedi predstavimo na zabaven način. Pomoč staršem v kuhinji tako postane navada in skupno opravilo, pri katerem se lahko pogovarjamo tudi o najnovejših novicah iz vrtca ali šole. Otroški pripomočki za peko in otroški pripomočki za kuhanje so prilagojeni za majhne otroške ročice ter narejeni iz materialov, ki so odporni na nenamerne padce po tleh.
Mlajši otroci pri kuhanju ali pečenju ponavadi samo pomagajo, starejši pa želijo narediti vse sami. Kdor zna recepte sam brati in jih razume, sme tudi sam gnesti, mešati in oblikovati, če smo pri peki. In tudi če je še tako zahtevno, naj mama ali oče sicer spomni na pecilni prašek ali poišče primerno skledo, sicer pa naj rajši ostane v ozadju in le opazuje.
Otroci so izredno veseli, če imajo za umetnine iz testa na voljo različne lončke z barvami. Iz sladkorja v prahu in parih žlic vroče vode lahko pripravimo preprosto sladkorno glazuro. Zmes razdelimo v več steklenih posod, nato pa v vsako damo nekaj kapljic jedilnih barv. Barve nato z leseno paličico temeljito premešamo. Tanke črte lahko nanesemo s čopičem iz dlake.
Pri kuhinjskih opravilih je priporočljivo, da se pred različnimi vragolijami zaščitimo s predpasnikom. Lonček kuhaj nudi ravno tisto, kar težko dobimo na vsakem vogalu in to je otroški predpasnik. Ta bo zavaroval majice, hlače in krila pred testom, letečo zelenjavo, moko in drugimi obveznimi sestavinami za našo izbrano jed.
Pomoč staršem v kuhinji naj vključuje tudi pospravljanje kuhinje. Že petletniki znajo in zmorejo obrisati sklede, metlice za stepanje, modelčke in vse ostale otroške pripomočke za kuhanje ali peko. Otroke tako počasi navadimo na red in disciplino.