Bilko ni le lik iz zgodbe, je več kot to. Kot gozdni škrat se pojavlja v slikanici Bilko pomaga čebelici Eli, se igra skrivalnice v labirintu, nastopa na rojstnih dnevih s pomočjo avtorja Staneta Ivanova, igra na različne instrumente, skrbi za okolje in prijateljstvo z otroki in starši.

KNJIGA: BILKO POMAGA ČEBELICI ELI

 

  

Bilko pomaga čebelici Eli

Slikanica za otroke in odrasle

 

 


Slikanica Bilko pomaga čebelici Eli je izšla kot nadaljevanje zgodbic za lahko noč, ki jih pripoveduje očka svojemu otroku. Zgodbice so bile objavljene v reviji Otroci in so med bralkami vzbudile pozornost. Bilko kot gozdni škrat pa je zato zagledal tudi knjižno izdajo nove dogodivščine. Slikanica je primerna tako ta večerno pravljico kot tudi za otroke, ki šele spoznavajo svet črk in čarobnih zgodb.


NASLOV: BILKOVE DOGODIŠČINE

»Eli je moje ime,« se predstavi še čebelica. »Joj, sploh ne vem, zakaj sem padla. Vem samo, da sem letela z ostalimi čebelami nad lužo. Nosila sem polno posodo medu,« se skuša spomniti dogodkov, potem pa vzklikne: »Že vem! S krilom sem zadela gladino luže!«

»Pozdravil te bom,« ji reče Bilko. »Pri meni boš tako dolgo, dokler si ne opomoreš in boš lahko letela. Do takrat pa te bom razvajal in skrbel zate.«


DARILO: IGRICA LABIRINT (slika pomanjšanega izseka labirinta)

 

 

LABIRINT

V knjigi je objavljen zanimiv labirint, ki loči čebelico Eli od prijateljev in domačega panja. Poiščite in pomagajte čebelici najti pot glede na njene želje.

 

NASTOPI NA PRIREDITVAH

Stane Ivanov je avtor knjige o Bilku. Nastopa v vrtcih, prireditvah, rojstnih dnevih. Oblečen v Bilka pripoveduje njegove dogodivščine, igra na različne instrumente in se igra z otroki. Če bi tudi vi radi povabili Bilka ga pokličite na  040 417064  in dogovorili se boste za nepozabno dogodivščino.

 

BILKO NA ROKOVEM SEJMU

Bilko na Rokovem sejmu.