Vsak starš obožuje svojega otroka. Slednji pa je vse prej kot miren. Otroci namreč odkrivajo svet in vse dogodivščine, ki se odvijajo okoli njih, so še kako zanimive. Kolesarjenje omogoča aktivnost za otroka, vendar pa hkrati pomeni tudi, da ga mora starš na maksimalen možen način obvarovati.

kiddi-moto-celada Kako se to stori? Z otroško čelado seveda. Slednja je obvezna pri kolesarjenju s pravim kolesom, kot tudi s poganjalcem.

Zakaj je otroška čelada obvezna pri poganjalcu?

Poganjalec in pravo kolo se razlikujeta le v tem, da poganjalec ne vsebuje pedalk.
To pomeni, da se otrok sam poganja, vseeno pa nevarnost, da pade, seveda obstaja. Padec je ravno tako boleč kot v primeru, če pade iz pravega kolesa. To vse skupaj pomeni, da so poškodbe iste. Pred tem se je potrebno zavarovati z otroško čelado.

Poganjalec in otroška čelada

Otroška čelada (http://www.poganjalci.com/dodatki-in-oprema/otroske-celade.html) je priporočljiva ter seveda obvezna za otroka, ki se vozi s poganjalcem. Na takšen način so njegovi možgani, ki se še razvijajo, zaščiteni.

Črn poganjalec za otroka.

Dandanes je na trgu mnogo različnih otroških čelad, med katerimi lahko izbirajo tako starši, kot tudi otroci. Staši morajo paziti na to, da bo čelada otroku pristajala in se mu v maksimalni možni meri prilegala. Otrokova naloga pa je, da si izbere tisto, ki mu bo vizualno najbolj všeč. Poganjalec bo tako postal igrača, s katero se bo lahko povsem varno in brez poškodb igral. To varnost bo zagotovila kvalitetna otroška čelada, ki jo lahko izberete v trgovini, kjer prodajajo kvalitetne otroške čelade. Dajte prednost kvalitet in ne ceni. Za otroško glavo gre!