Zaključek projekta »pasavček«

V vrtcu Čebelica OŠ Gabrovka – Dole smo se vključili v mednarodni projekt Pasavček s sloganom »Red je vedno pas pripet«. Projekt se je izvajal v 14-tih državah EU z namenom ozaveščanja staršev in otrok o pomembnosti uporabe otroškega varnostnega sedeža v avtomobilu ter pravilnega pripenjanja z varnostnim pasom.

Čebelica Gabrovka 2 


Projekt smo izvajali v sodelovanju z Ministrstvom za promet, direkcija RS za ceste, Občinskim svetom za Preventivo in vzgojo v cestnem prometu, policisti iz policijske postaje Litija ter ZD Litija.

V projekt Pasavček je bilo vključenih 57 otrok iz treh kombiniranih oddelkov Gabrovke in Dol. Izvajali smo ga od novembra 2008 do marca 2009. V projekt smo aktivno vključevali tudi starše.

Otroci so se z veseljem in vedoželjnostjo vključevali v dejavnosti in pridobivali spoznanja ter znanja, kako poskrbijo za svojo varnost v avtomobilu in nasploh v prometu.

Zaključna prireditev projekta Pasavček je v prostorih OŠ Gabrovka potekala 16. marca, za vse tri oddelke iz Gabrovke in Dol. Otroci so se predstavili s kratkim programom ter z razstavo svojih izdelkov. V nadaljevanju pa so otroci skupaj s svojimi starši ustvarjali v pripravljenih delavnicah.

 

Starši in otroci so lahko svoje znanje o pravilnem in varnem pripenjanju z varnostnim pasom preizkušali na demonstracijskih avtomobilskih varnostnih sedežih, ki so jih ob tej priložnosti predstavili republiški demonstratorji, zanimive informacije in pripomočke so prikazali tudi policisti, medicinska sestra Romana Jerele iz ZD Litija pa je prikazala oskrbo pri poškodbah. Največje veselje pa so otroci doživeli ob maskoti »Pasavček«.

 

 

 

Vodja vrtca Marinka Lenart