Kakšna super stvar so poganjalci. Prav neverjetno. Ko sva z ženo kupovala prvega za našo hčerko, se mi je vse skupaj zdelo brezveze. Jaz, kot mali otrok, nisem imel veliko igrač, še najmanj pa skiroje, poganjalce ali kaj podobnega. Če torej nečesa nimaš in normalno odrasteš brez tega, se ti zdi, da je nepotrebno, a potemtakem bi bili nepomembeni tudi rolerji ali pa denimo računalnik, pa vemo, da temu ni tako. Vse stvari so lahko zelo uporabne, le malce je treba razmisliti kdaj in kako ter na kak način. Sem zagotovo sodijo tudi poganjalci.

Pomagali bodo tudi staršem

Poganjalci so na videz igrača, v resnici pa prevozno sredstvo. Otroci se lahko nanje usedejo in se z nogami poganjajo naprej po površini. Bolj ko je ravna, hitreje in enostavneje bo vse skupaj. Seveda lahko tudi nevarneje, zato so za začetek najbolj primerni takšni poganjalci, ki so že v osnovi bolj počasni, sicer bodo starši ob lovljenju otroka pridobili veliko kondicije in izgubili kar nekaj kilogramov. No, pa saj to se pa niti ne sliši več tako slabo, kajne?

Kupite si raje lesen in kvaliteten poganjalec

Obstaja veliko vrst poganjalcev. Poganjalci imajo lahko tri ali štiri kolesa, za začetek pa so bolj stabilni tisti s štirimi, čeprav se vseeno lahko hitro prevrnejo. Tisti s tremi se lažje manevrirajo, otroci pa bodo navdušeni nad vsemi, še posebej če so poslikani z njihovimi junaki iz risank in v pravih barvah. Ima poganjalec še trobljo ali spušča kake druge svetlobne ali zvočne signale? Toliko bolje! A ni nujno, saj lahko nalepke kupite tudi drugod, prav tako troblje.
V vsakem primeru pa ni potrebno gledati na vse te dodatke, ampak bolj na kvaliteto poganjalca, da ne bo čez 2 tedna že za v smeti, kot je večina plastičnih. Na koncu pomeni nizek strošek tudi manj kakovosten izdelek in če ga morate kupiti večkrat, se bo moral otrok nanj večkrat prilagajati, pa še vaša denarnica bo na koncu revnejša, kot če bi na začetku globje segli vanjo – pa samo enkrat.

kakovostni leseni poganjalci

Poganjalci so lahko narejeni celo v obliki različnih živali, denimo črva! Si predstavljate svojega otroka, ki se na črvu podi po ulici? Verjetno ne, ampak verjemite, da bo zelo užival in bo pravi frajer. Potem so tu še mnoge druge izvedbe in sami boste morali presoditi katera bo ustrezna in katera ne. Pa še to – naša hči je potem dobila poganjalec in ga hitro obvladala, kasneje skiro in iz njega je prešla na kolo brez pomožnih koleščkov v nekaj dneh in ga zdaj vozi po centru mesta kot profesionalec, pa še nima niti osem let.