Ste opazili kako moderne so postale otroške čelade? So lažje, lepše in varnejše od tistih, ki smo jih imeli na voljo mi!

kiddimoto-celada-za-otroka

Nikakor ne smemo zanemariti napredkov na področju zaščitne opreme za otroke. Oglejmo si najpomembnejše izboljšave zadnjih let:

  • ergonomska oblikovanost, čelade se prilegajo glavi
  • lahki materiali omogočajo lahkost čelade, kar manj ovira otroka
  • novi vzorci in barve poskrbijo, da otroci čelade radi nosijo

Ti napredki so omogočili, da so čelade postale dosti bolj primerne za otroke, kot tudi varnejše. Cene niso kaj posebej drugačne, vidi pa se, da je boj med proizvajalci pripomogel k zvišanju same kvalitete čelad.

Kar se tiče samih izgledov čelad, so ti pomembni predvsem zato, ker, kot smo omenili, ti zagotovijo, da otroci radi nosijo čelade ko vozijo otroško kolo.

celade-za-otroke

Izbiramo lahko med različnimi vzorci, kot tudi barvami, ter motivi. Še posebej so sedaj aktualni motivi junakov iz risank in filmov. Ob poplavi tovrstnih junakov je tudi izbira motivov čelad občutno narastla. Presenetljivo je, da so tovrstne čelade pospešile prodajo, kot tudi zagotovile, da vse več otrok nosi le te, če ne zaradi varnosti, pa zato ker imajo na njih svoje najljubše junake. Na določen način so postale otroške čelade (http://www.chebeltza.com/na-kolesih/oprema-in-dodatki/otroske-celade.html) celo statusni simbol, kar pomeni, da se otroci z njimi ponašajo.

Vendar ne skrbite! Četudi otroku ne morete vedno dati tega kar si želi, pa lahko še vedno poskrbite vsaj za otrokovo varnost. S tem prihranite sebi, tako kot otroku kar nekaj skrbi.