Tačke potrebujejo pomoč

Danes, jutri, vsak dan… Našo pomoč in pomoč vsakogar z velikim srcem in čutom do naših najzvestejših prijateljev – živali!

Podbrežje 

Skupina Miške iz Vrtca Pobrežje, enota Mojca smo se v letošnjem letu skupaj s starši odločili za projekt: SKRB ZA ŽIVALI. Ni nam vseeno, kakšen odnos do drugih živih bitij imamo in v kakšnem duhu vzgajamo svoje otroke, zato smo se odločili, da jim približamo naravo in živali, vzbudimo sočutje do njih in jim privzgojimo odgovornost, ki jo moramo imeti ljudje do vseh živih bitij.

 

To smo in bomo še naprej skušali doseči z obiski azilov in nesebično pomočjo staršev in otrok.

 

Tako smo tudi v četrtek, 02. 10. 2008, obiskali azil v Mariboru in zbrali veliko stvari, ki jih živali potrebujejo.

Naš paket je vseboval hrano za kužke in mucke, da ne bodo lačni, igračke, ker se živali seveda rade tudi igrajo ter brisačke in odejice, da bo živalim tudi v prihajajočih hladnih mesecih prijetno toplo.

Otroke bi radi že v njihovi rani mladosti naučili, da žival potrebuje ljubezen, zaupanje in predvsem našo pomoč.

Še vedno je preveč ljudi, ki živali brezsrčno zavržejo ali pa se jih enostavno naveličajo in jih pustijo nekje same, prestrašene, prepuščene same sebi. Želimo, da bo takšnih ljudi vedno manj, da bo veliko več takšnih, ki bodo tem živalim pripravljeni pomagati. Takšni želimo biti tudi mi!

Zato se bomo še naprej družili, otroci, starši in vzgojiteljice, še naprej bomo prispevali za dobrobit zapuščenih živali saj verjamemo, da kar otroci spoznajo in doživijo kot majhni, ostane v njih za vse življenje.

Pripravile: mamici Petra Cussigh, Pia Cerkvenič in vzgojiteljici Majda Kamler in Dragica Štefan)