Eko robot

V okviru teme Ekologija smo otroci iz skupine Pikapolonice izdelali velikega robota iz odpadnega materiala. Cel teden smo od doma prinašali odpadni material, ki smo ga nato porabili za našega robota. Pri izdelovanju smo si dela razdelili, saj smo heterogena skupina, v kateri so otroci v starosti od enega do šest let. Starejši otroci (tri do šest let) so izrezovali slike iz časopisnega papirja, barvali kartonaste škatle z velikimi čopiči ter pomagali pri lepljenju. Mlajši otroci (od enega do treh let) pa so barvali škatlice in zamaške ter lepili. Pri izdelovanju robota smo se zelo zabavali in bili že vsi nestrpni, saj nas je zelo zanimalo, kakšen bo, ko ga bomo dokončali. Pri sestavljanju sta nam pomagali vzgojiteljica Nataša Klun in pomočnica Katja Jovič. Ko smo ga končno sestavili, smo videli, kako VELIK je.

 

Naš robot Piko pa ni navaden kartonasti robot. Po naši želji nam lahko natoči pijačo (jagodni sok, kokakolo, vodo) in speče sladico (torto, piškote, rulado). Zato ima na sebi gumbe, na katerih je narisana pijača oz. sladica, ki si jo lahko izberemo. Na dnu ima tudi predalček, kjer si naročeno stvar lahko vzamemo.

Piko je postal naš veliki prijatelj. Ker nam je tako pri srcu, je vzgojiteljica Nataša zanj napisala še pesem, ki smo se jo vsi naučili in mu jo večkrat zapojemo. Pesem pa gre takole:

1. Kartonasti robotek naš prijatelj zdaj je to.
Mi kličemo ga Piko in igral se z nami bo.
2. A kje je tisti mali gumb, da sok natočil bo.
Še malo, tu je – hura, že pijemo: glu, glu, glu, glu.
3. Kartonasti robotek naš prijatelj zdaj je to.
Mi kličemo ga Piko in igral se z nami bo.
4. Še tortico nam spekel bo, na gumb pritisnimo.
Še malo, tu je – hura in jemo jo: njam, njam, njam, njam.

vzgojiteljica Nataša Klun