Pižama party v palčkovi deželi

Vrtec obiskuje trinajst malih nadebudnežev in v njem se vedno dogaja veliko zanimivega, saj so starši in drugi vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Skupaj s starši smo se odločili, da bodo otroci spet izkusili nekaj novega in prespali noč v vrtcu brez njih.

 

Komaj smo dočakali petek sredi maja, ko naj bi se odvijala »PIŽAMA PARTY V PALČKOVI DEŽELI«. Zvečer so otroci pogumno in veselo prikorakali skozi vrata vrtca z nahrbtniki, kjer je bila obvezna oprema: pižama, žepna svetilka in igrača za sladko spanje. Med njimi sta bila tudi dva, stara le dve leti in pol. Po dobri večerji, ko je bila zunaj že skoraj tema, smo se odpravili na sprehod iskat palčke z lučkami. Prav nič nas ni bilo strah. Na poti smo jih našli kar tri, ki so nam igrali na instrumente. Vmes pa smo se šli »reševalce« in pomagali mnogim žabam čez cesto. Po prihodu v vrtec se je ob palčkovi glasbi odvila palčkova modna revija pižam. Otroci so bili izvrstni manekeni in vsak je dobil močan aplavz. Uživali smo še ob palčkovih igrarijah z lučkami in palčkovih risankah, ki smo jih gledali leže na blazinah ter ležalnikih. Počasi smo potonili v spanec in noč je bila mirna. Zjutraj še nismo pozajtrkovali, ko so že prišli starši po svoje otroke. Za udeležbo na »pižama party» so vsi otroci prejeli medaljo.

 

Želja otrok pa je, da bi to ponovili že jutri in še več naslednjih dni. S tem so povedali, da jim je bilo lepo. To noč pa so naredili prvi korak na poti k samostojnosti.

Dolenja Trebuša

Staršem pa hvala, da so nama zaupali svoje otroke.

Vzgojiteljica Dragica Obid
Pomočnica vzgojiteljice Polona Pregelj