Ah, to večno vprašanje, na katerega odgovor išče vsaka ženska… Gube so del staranja in nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov – načina življenja, izražanja, dednosti in vplivov iz okolja. Če se želite podati v boj proti gubam, morate najprej vedeti, kako nastanejo in kako jih najučinkoviteje odpraviti. Z malo iznajdljivosti in prave nege, lahko njihov nastanek upočasnite in celo preprečite.

Zakaj se gube pojavijo?

Prvi in glavni dejavnik za nastanek gub, je naravno staranje kože, ki je dedno pogojeno. Z leti se naravna proizvodnja hialuronske kisline v celicah zmanjšuje, kar vodi do povešanja kože. Prav tako se zmanjša proizvodnja kolagena, s tem pa elastičnost kože, in če je ta suha, so gube toliko bolj vidne. Da preprečimo njihov nastanek, ali pa jih vsaj omilimo, moramo živeti zdravo – to vključuje redno gibanje, zdravo prehrano, pitje zadostne količine vode, ki kožo navlaži od znotraj, za zunanjo nego pa uporabljati kakovostne izdelke, kot je krema za gube Lux-Factor 4D, ki bo gubice izbrisala iz vašega obraza.

Prehrana pomaga zavirati nastanek gub

Tako kot pri negi telesa, je tudi pri nega obraza, ključnega pomena pravilna in uravnotežena prehrana, s katero si lahko zagotovite večno mladost in ste uspešne borke v boju proti gubicam. Nastanek gubic lahko preprečimo z uživanjem grškega jogurta, mandeljnov, borovnic , ohrovta, lososa in tune, zelenega čaja in rdeče pese. Slednja je eden in edini vir vitaminov, ki po zaužitju upočasni proces staranja kože. Vsebuje vse potrebne vitamine in oksidante, ki jih telo dnevno potrebuje. Pomembno je tudi, da popijemo dovolj tekočine, da je koža dovolj hidrirana. Za celovito nego pa poskrbi krema za gube Lux-Factor 4D, ki bo ob vsakodnevni uporabi vidno izboljšala stanje vaše kože.

Pravilna nega kože zavira staranje in nastanek gubic

Po pravilni prehrani, je čas za pravilno nego kože. Redno čistite svojo kožo, ličila odstranite vsakič preden se odpravite spat, pri odstranjevanju ličil pa ne bodite pregrobi. Da bo koža sijoča in čista, si enkrat tedensko privoščite piling, pomembna pa je tudi prava krema za obraz. Katera je prava? To je krema za gube Lux-Factor 4D, ki bo vaša zvesta zaveznica v boju proti gubam.

Pomanjkanje spanja povzroča gube

Pomanjkanje spanja ne vpliva le na vaše počutje, ampak slabo vpliva tudi na vaše telo in videz kože. Lahko pride do blokirane proizvodnje kolagena, brez katerega naša koža izgubi elastičnost in zdrav sijaj ter postane suha. Priporočamo, da hodite spat pred polnočjo in sebi ter svojemu telesu privoščite vsaj 7 urni lepotni spanec. Da se bo v procesu spanja koža kakovostno obnavljala, pred spanjem poskrbi krema za gube Lux-Factor 4D.