10 stvari, ki jih morate storiti, preden odidete na dopust
1. Morda se vam bo tole zdelo nesmiselno, pa ni. Nikakor vam ne more škoditi, če imate dobre sosedske odnose. Če je sosed med vašo odsotnostjo doma in z enim očesom pogleda še proti vašemu domu, če je vse tako, kot bi moralo biti, vas to prav nič ne stane, pa še občutek je dober.

2. Če greste za kakšen mesec ali štirinajst dni na počitnice, je dobro, da pred odhodom izpraznite hladilnik. Uf, kako lahko smrdijo določene pokvarjene stvari, ki jim je že pred časom potekel rok trajanja.

3. Neprijetne vonjave vas lahko ob vrnitvi pričakajo tudi, če boste pozabili izprazniti koš za smeti. Hej, pa na palčka zavijalčka ne pozabite!

ciscenje-doma

4.Poglejte, da ni v pralnem stroju ostalo kaj opranega perila. Če ga želite še kdaj nositi, ga raje obesite!

5. Pred odhodom naredite obhod po stanovanju oziroma hiši. So vsa okna zaprta? Tudi v višjem nadstropju? Kaj, če bo že jutri silovita nevihta, saj si ne želite, da bi vam odstopil recimo parket, kajne?

6. Iz varnostnih razlogov je bolje, da izklopite vse električne naprave, plin, vodo …

7. Ste se s kom dogovorili, da vam bo pobiral pošto? Sosedom, prijateljem ali sorodnikom, ki bodo v vaši odsotnosti doma, dajte ključek poštnega nabiralnika, da se ne bo že na daleč videlo, da ni nikogar doma.

8. Preglejte, ali ste plačali račune. Zakaj bi plačevali stroške opominov?

9. Če imate doma alarm, pokličite varnostno službo, opozorite jih na vašo odsotnost, naj bodo, medtem ko vas ni, še malo bolj pozorni.

10. Na telefonsko tajnico nikar ne posnemite sporočila: »Trenutno smo na dopustu, vrnemo se spet …« Hej, če vas bo kdo res nujno potreboval, vas bo že dobil na mobilnik, sicer pa na dopustu ne bodite odvisnik od mobilnega telefona. Naj on služi vam, če ga potrebujete, ne vi njemu in vsem drugim!